Monday, December 28, 2009

drama lama.

aku akan kembali ke melaka pade 3 hb ini..cis! colgate dan berus gigi pon x beli lagi apatah lagi berus jamban...cemas juge.

cik curly pon telah berangkat ke sane semalam utk mengharungi phit getir minggu orientasinye..beliau telah ditempatkan di kolej tun putih..jauh di atas bukit dan berhampiran dengan pokok mangge yg berpuaka*tapi jgn jadikan ia alasan utk kaw tuang kelas*mungkin aku perlu menjauhi maisarah kerane beliau byk mengetahui tentang koleksi simpanan jerangkung dlm almari aku

di facebook pon aku tgk budak2 nih sebok melampiaskan rindu utk pulang ke pangkuan uitm*gilak*
aku pon rindu jugak*emo in the air* tapi bila memikirkan sorang bobon dlm kelas aku nih menyebabkan aku boleh di serang hepatitis B berdarah. aku benci gile kat si'bobon' ni..belagak nak mati..bajet semua die tahu.suke hentam org..aku tau ar aku nih lemah + lembab +longlai +sotong+ kurita
...contohnye apabila ade sesi presentation..beliau sering membuatkan kami terkucil jebat..pade mulanye aku igt aku sorang je xsuke beliau..heh rupe2 nye hampir satu kelas..bkn salah aku jikalau menyimpan dendam kesumat*antare sikap2 yg tidak wajar di teladani* ..tapi nak buat mcmmne ,sikap die yg mirip tupai rusia itu boleh mendatangkan sengketa saje.

tidak dpt dinafikan yg encik/puan/cik bobon nih seorang yg bijaksane tapi jgn arr tanye soalan yg kau sendiri sedia maklum jawapannya..igt lah wahai bobon yg kaw bukan sentiasa ade di atas..satu mase nanti kau pasti di bawah seperti aku rase pade saat ini*yela..aku kan lemah*

bkn aku xnak balas balik tapi aku xnak ar peristiwa 2003 dan 2007 berulang lagi..menangis girang aku dlm bilik displin..so apekes aku nak nak carik gaduh lagi..nak carik lec room pon asyik semput dada inikan pula mahkamah uitm kalo terkene tindakan tatatertib.

so bukak sem baru ini aku berazam utk simbah cat je kat muke bobon nih kalo beliau berani cari pasal*ahah ..ckp jer kencang aku nih..mabuk alcohol la pulak aku nak buwat mcm tuh.

hidup whyda..hidup whyda!!

Saturday, December 26, 2009

andy lau in action

Semalam kami mengunjungi pusat membeli belah yang tidak asing lagi dikalangan warga kota. Setibanya kami disana kami dapati setiap ceruk kedai dipenuhi dengan segenap manusia dari pelbagai tona warna kulit*bimbang juga peristiwa perkauman 13mei berulang lagi*. Aku mulai lapar dan pergi mencari kedai makan dan ketika berjalan tubuh terasa begitu lemah longlai dan Afiq kelihatan mengigil gigil bagai orang terkena parkinson*cipta*. Di saat itu aku mula membayangkan jika beliau pengsan di tengah-tengah mid itu pasti aku membiarkan beliau terkapai kapai meminta bantuan sendirian. Setibanya di Secret fullamak full dengan lautan manusia. Lalu kami menyertai mereka yang beratur didepan secret itu. Mujurlah takde bacaan ikrar. Jika tidak pasti saling tidak tumpah seperti perhimpunan sekolah. Omaigod rindunya kat sekolah. Seketika kemudian, kami dimaklumkan terdapat table kosong tapi kat smoking area. Aku pon lantak ar. Belasah je ar. Bukan semua smoke pon. Ketika makan, Afiq beremosi gara gara permintaan topup sambal chili beliau seperti tidak diendahkan. Mulutnya terkumat kamit membebel tanpa kenal erti jemu. Terganggu konsentrasi aku nak makan. Cis!! Pastu bila sambal sampai baru die tenang kembali. Situasi Afiq masa nie boleh ar digambarkan umpama bayi yang berhenti menangis setelah diberikan sepuntung rokok Malboro. Tapi jangan r gambarkan Afiq seperti bayi pulak ye. Sangat ar berbeda tahap kecomelannya disitu.

Kami kemudian melepak di Mph. Aku macam biasa ar menghaibkan diri di sudut bacaan kegemaran sementara Afiq melilau lilau bagai orang hilang punca pendapatan. Ahh, biarkan beliau. Pandai2 ar beliau bawak diri. Setelah selesai segalanya, barulah aku mencari beliau but search not found. Oke tak lawak. Aku telah menemui jalan buntu dan aku hampir2 berhasrat mengadu nasib di information counter strike. Tapi hati kecilku berbicara. Adakah beliau berhasrat bermain hide n seek denganku?? Dan misi pencarianku bermula. Langkah demi langkah aku hadapi dengan tabah. Tanpa diduga aku kemudian ternampak kelibat Andy Lau. Rupanya pandangan mataku menipu belaka. Jejaka yang kusangka Andy Lau adalah Afiq rupanya. Pencarianku berhasil tetapi harapanku untuk minum petang bersama Andy Lau hanya tinggal impian.

Oke untuk minggu ini..

Memanah*walaupun aku tak main* - Done
Membazir masa - Done

Yayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy. Tak sabar nak balik Melaka. Pasni takyah ngadap muka Afiq agi. Segala aktiviti bersukan selepas ini tidak akan dilayan.Yiiiiihaaaa*effect tarzan*

Ikuti perbualan kami. Lintas langsung dari Sri Pentas eh eh tak dari Mid Valley

Afiq: Mane sambal neh. Lapar2.

Whyda Yang Kiut: Tenang2. Jap agi mamat tue anta.

Afiq : Alaa nak nanges ar. Uwa uwa uwa* sound effect tangisan beliau*

Whyda Yang Kiut: Nanges ar nanges. PANGGGGGGGGGGGG kang!!!

Sunday, December 20, 2009

kenangan mengusik jiwa~

oke..pade entry kali ini aku ingin mengucapkan jutaan terime kasih kpd rumate aku yg hot-hot..sye tahu kalian membace blog saye sehingga bercadang utk membuat blog rasmi keluarge bilik 1103*sebenarnye saye cam lupe num bilik kiter..betul ker 1103?..ahh..x mengapelah..yg penting bilik kami bernombor juge....

mungkin kalian tertanye2..mengape tiba2 aku ingin mengadu domba pasal mereka bertiga ini...

sudah tentu lah kerane sye mula ade bibit-bibit rindu dan ingin menyebar fitnah yg sudah lame tersimpan di sudut hati ini..

mari sye mula kan dgn yg paling senior dan yg paling mahir tentang sejarah keturunan dan selok belok bilik kami*bilik mcm besar*.

kak fatin..



-abaikan wajah ghairah beliau-
hampir x terperasan yg mane satu beliau..
ape fungsi die wujud dlm gambar ini pon aku x taw kenaper..mungkin beliau penyebab ranking new moon merundum.

which team u guys choose?

team jacob or team edward

team sis fatin..woff..woff*itik jadian*

aku amat mengagumi kegigihan beliau yg rela mengukur panjang bilik kami utk membeli tikar baru tetapi malangnya sampai ke akhir sem aku x beli*tue arr..sape suh saye yg kene beli..tgk skg..kan dah x terbeli..*memang laaa pade asasnye sye yg beria2 nak belikan tapi kalian sudah sedia maklum bhw saye ini gile kuase dan pandai berpolitik.

selain itu..apabila musim peperiksaan akan menjelang..beliau akan kembali ke zmn dinasti ching yg mana beliau akan memjadi seperti tabik diraje yg terkumat kamit menghafal tulisan cina utk test mandarin dan sering tertido ketika sedang bertungkus lumus membace buku dan terjage umpame org yg sedang mengigau sering mengundang amarah kami kerane menyangke beliau telah tersampuk setan.*jangan sangke kami x menyimpan dendam ya..alhamdulillah kami akhirnye berjaye merakam aksi terlampau beliau ketika sedang tidur..pade mulenye aku ingin paparkan di blog..tetapi apabila memikirkan mungkin kanak2 bwh 2 thn turut membace..mungkin dikhuatiri blog aku akan di hack oleh pihak yg berwajib.

bak kate eric leong,
'jika kite x tunjukkan keburukan kite pade org yg kiter syg,kiter nak tunjuk kat siape lagi?'

so kak fatin..sila tonjolkan keburukan anda..*jgn sayang saye lebeh-lebeh*


***********************
second senior..

kak yana
kajian telah mengesahkan bahawa beliau mempunyai daya gelak paling sakan dan meriah dalam rekod penduduk bilik kami..gen ketawa beliau mampu bertahan sehingga 10 saat lamenye tanpe suare tapi menunjukkan mimik muke yg mengundang hypertensi sesiape sahaje.

seorang gamer yg berjaye.beliau juge la yg bertanggungjawab mengajar aku permainan pasangkan pakaian kat patung2 dan akhirnye aku sedar fashion sense aku teruk dan insaf xnak maen dah..

seorang yg aku rase begitu bahagia dgn perjlanan hdup nye kerane mampu tersenyum walaupon ketika sedang tidur dan kadang kala menyebabkan aku didatangi peluh dingin.

merupakan sahabat ketika ditimpa kesusahan juge..hal ini kerane rentetan peristiwa dimane aku mengejut beliau menemani aku ke tandas ketika jam sudah menginjak 3 pagi akibat diserang cirit birit kerane berbuka puase seperti penduduk pendalaman afrika dan x menunaikan terawikh secare berjemaah di masjid al-hikmah berdekatan.beliau juge menenangkan aku ketika secare tibe2 mercun berbunyi tepat pukul 3 pagi waktu tempatan.*hal cibit birit jgn buwat maen..silap haribulan..hilang pedoman*

************************
geng same2 tak mandi sewaktu minggu orientasi

faten hana
merupakan perujuk utame apabile melibatkan pemashalatan cinta ,airmata , kekeluargaan dan kawasan kejiranan.

bakal menjadi ahli parlimen di mase akan dtg kerane pandai berkata kata dan berpotensi menggugat kedudukan samy vellu atau bung mokhtar*zizie sila marah*

jika anda mempunyai impian utk mendirikan rumah tangge dgn beliau..sila lupakan saje kerane beliau bercita2 ingin berkahwin dgn jejaka yg tgl di putrajaye dan mempunyai banyak lampu candeliar di rumah.*selain itu anda harus berfikir berulang kali sekirenye ingin menghantar rombongan meminang atau mengadekan majlis berkhatan beramai-ramai kerane beliau mempunyai penyakit susah bangun tidur yg sudah mencapai tahap kritis.

ape kamu ingat hanya kaum adam saje yg adakan sesi boys talk?..kamon laaa..kami pon ade..
its called pillow talk*anda tidak perlu kelihatan comey memakai pyjama belang2 ataupon boxer kaler pink ataupun pergi dari level ke level utk mengadekan meeting semata2 ingin membuat propaganda mengenai pasangan2 anda..

jadilah seperti kami..warga bilik 1103*sumpah nombor bilik aku igt2 lupe*
cukup sahaje dgn berbual kosong ketika berbuka puase bersame didlm bilik ketike habis makan sehingga tangan kering kerane maseh x berbasuh..

sesi pillow talk kami sering di salah erti..terlalu streotaip sekiranye anda beranggapan kami hanye berbual mengenai..beg guess ataupun LV..bercerita mengenai lelaki kiut comey lotey..
*tapi ade satu mlm tuh..aku dgn faten rela mencapapkan diri di bilik member aku dgn membawa dadih di tangan semate2 nak dgr sesi luahan perasaan die yg kecewa dgn boifrennye yg sudah terjerumus ke lembah kecurangan..faten smash skali..terus diam si plaintif utk menangisi perpisahan*dah arr frust menonggeng dgn boifren..kene dgr nasihat berbaur sindiran dari faten lagi*pergh,lepas nih masalah laki bini aku x bleh di bwk berbincang dgn faten..boleh mengundang depressi.

*amacam..best jadi rumate gua?

Wednesday, December 16, 2009

peristiwa.

nampak sangat aku tgh sgt2 boring waktu nih..owh,tajuk entry xde kaitan dgn cuti peristiwa ataupun cuti umum mahupun cuti pertabalan atau keputeraan.

malam tadi dila demam..tapi mlm tuh jugak die beria2 nak makan donut..so die suh mak buwat..aku pon bantu*sengaje beritahu*dila baget pakar la konon pastu kate teknik aku buat salah..hak ala..!

oleh kerane demam + sakit perut kate nye..emak pon bergegas goreng donut..amik kaw..selambak donut x mkn lagi..sape nak abehkan...alongggg jugak!haha~
pastu mak dan along segera bawak dila ke klinik berdekatan..giler aper along aku nak bawak pergi GH tetibe.

doktor kate mungkin dila dpt ependik..owh suspeks jer maybe x betul pon...lgipon sakit perut x sampai sejam x berbaloi rasenye nak apendiks ulcer segale..lain ar mcm aku dlu..sehari suntuk sakit perut..last2 doktor kate masuk angin saje..apakah?...!@#$..selawat saja lah ~pastu die beri ubat yg die kabo boleh baek lepas 2 jam...tengkorak hang!..menderita aku sampai ke pagi..2 jam ke 20 jam doktor oi~

biler dah balik umah keadaan dila agak menggusarkan..haha..tipu jer..x gusar pon..x perlu dgr die menjerit terlolong tiap2 mlm sebab nak rebut remote tv...boleh aku tgk csi sampai 3 siri tanpe perlu bertanding ..sekali aku bau something..cis!aku lupe mandi..bergegas aku ke toilet untuk mandi.
selesai mandi..aku tgk dila tgh baring kat sofa dgn kain lap ade atas kepale..mcm org lepas pantang lagaknya...semerbak baru minyak yu yi cap limau..aku ketuk2 sikat atas kepale die pastu aku beralih pergi kat along..sekali tanpe isyarat dila..debushhhh!!!.muntah..erm..salah aku ker?
tapi biler dila muntah ..aku tutup telinga..ape kaitan sebenarnye telinga dgn muntah dila..?

cukup dah aku membebel utk sesi ini..tata~

Tuesday, December 15, 2009

chef kenit.

tempoh hari..bonda ade mengusul kan cadangan supaye aku turut serta dlm kelas memasak yg hanya layak diikuti oleh budak dari lingkungan umo 16 tahun dan kebawah lalu tanpa signal.. mak sudah menjadi seperti francis light dgn ingin membuat tipu muslihat menyuruh aku berpura2 innocent +sopan santun gadis timur dgn membawa muka saya-nak -sgt-belaja-memasak-lagipon -sye-bru-darjah 6...mak oh mak..walaupon dirimu memaksa daku jadi budak 5 tahun 5 bulan pon,blm tentu diri ini ingin menyertai..*buku resepi kan byk..internet pon ade kalo anda memakai stremyx*why trust beginner*

jadi dila yg merupakan ayam serame tambatan keluarga ini yg diwakilkan utk ke klas memasak itu..*syabas betey*

oleh kerana dila seorang yg pemalu,jadi mak telah mengimport sepupu aku yg berumor 10 thn ini utk membantu mereliasasikan impian farah adilah utk menjadi iron chef*walaopon pemalu..eheh..bedebah!*

lalu dila dan camelia same2 bersatu hati ingin belajar sesuatu yg bermakne dlm hidup mereka di awal umo 10 thn dan 11 thn..mlm tadi mereka telah menyiapkn diri dgn membawa kepingan kertas dan sebatang pensel utk mencatit ramuan2 yg bakal mereka pelajari.semangat mereka membuahkan sebak di lubuk hati aku.semoga kamu berjaye adek ku.selamat berjuang.

setelah pulang..mereka membawa bersame hasil makanan..nampak enak dipandangan lalu aku menyuruh dila membuat utkku..dgn nade kereknye die nyatakan dirumah ini tidak ada bahan2 tersebut..tpi aku berani potong kuku bahawa dila x tahu langsung mcmne ingin membuatnye kembali...bukankah tun mahathir pernah bersabda bhw melayu mudah lupa.*beg kertas citra klasik turut dipamerkan utk mempromosi jualan*

tamat~

Friday, December 11, 2009

ladies n gentleman

jam dah menunjukkan pukul 1.50 pagi..mate aku takde pule symptom2 mengantuk jadi aku membarbie buta melayari tenet secare bebas cukai dan refleknye terr update pulak..hoho..haaa!sekarang musim stress ku telah berlalu secare total nya..yabedabeduuu..tahniah2..anda telah berjaye melalui mase2 kemurungan anda dgn jayanya.

waktu stress aku tlh berlalu setelah result diumumkan..cis!.apelah pihak uitm nih dah buat kat aku sampai aku bleh cuak mcm nak tunggu biler laa malaysia nak jadi tuan rumah epl football ...haih!

sumpah..gile punyer berdebar sampai x lalu aku nak mandi...badan dah bau mcm ikan kurau pon aku x heran..mood pon huyung hayang..risau memanjang..asik2 tgk jam..bileeerrr laa nak pkl 10 mlm nih?????

pastu aku check kul 8 lebih..haa!..what the whattt???dah dpt..terketar aku nak isi i.d aku.mase tuh gak laa bleh pulak kene sampuk mental block sampai num ic pon terluper..pastu melongo lagi dpn laptop sbb server busy ..cis!berdebar satu hal..server lembab satu hal...mmg x syak lgi aku tlh kene mandrem dgn server uitm.

akhirnya dpt jugak..huh..agak lega!..x canggih mane result aku..xpe2..next sem dean'list..xpe2!kali ni aku beri can...xpe2 *ayat maintain kool*

yg x bleh blahnye..aku siap wat to do list dah utk sem baru bru nih!..semangat olimpik tu perlu wey!
tapi kene recycle brg lame jugak..x syoknye..dila sampai 4 pasang bju sekolah..aku?!!

yg aku taw bukak sem nih..aku dah xnak sewakan novel aku da!.*diharapkan kak fida selaku regular costumer aku x terencat akal apabila mengetahui berita mutakhir ini*.selain itu, aku xnak buka garage sale da*tapi utk sem lepas jgn lupe byr pulak..x boleh kirer halal2 yer!kawan2 jugak..bisnes yg paling penting!*

faten..alamatnye projek u nak bukak bisnes jeruk pon kene tangguh ke sem lagi satu arr ek?hee~

***********
slot kedua: istana budaya.

owh..mlm rabu ari tue..aku telah diseret penuh kekejaman emosi oleh emak utk ke istane budaye tgk teater natrah....tapi dlm peperangan batiniah itu,..ade terselit kegembiraan pabila remy ishak muncul!

tapi aku mmg x menghayati cerita sgt sbb dlm kepale asik teringat result jer..lgipon mak beli tiket waktu x kene arr..aku tgh berdebar bercelaru..boleh pulak dibawaknye tgk teater!..sgt laa x berpatutan.tapi aku rse teater mmg amat2 gempak.maya karin sgt cantik..bile pikir2 balik..rupe die mcm aku pon ade..(>_<)* nih antare gambar kat dlm panggung waktu akhir pementasan tuh. yg pakai gaun putih tuh sofea jane..die pegang watak natrah umur 70 thn...aku pegang watak natrah umur 18 tahun sbb rupe same mcm maya karin.
walaupon aku memiliki raut wajah pan asian tapi asal bergambar jer ..aku asik kene selit2..dorang yg amek gambar nih x reti menghargai langsung ciptaaan tuhan yg sungguh menawan ini!

abeh jer tgk teater..kami pegi kg baru carik nasi lemak antarabangse tapi last2 kami mkn kat tmn melati..aku bedal nasi lemak petai udang..pergh!terangkat..tapi biler masuk dlm kete aku tlh di diskriminasikan kerane membawa bersame bau petai..
gambar nih telah di kolotkan bagi menimbulkan unsur suspen dan penuh skandal ..hrmmm..x saba bedal nasi..nyam2!
setelah berfikir sambil bermedetasi panjang..akhirnya aku pon berazam utk membuat pementasan teater epik lagenda bawang kecil dan bawang besar..*lawa x poster atas nih??lawa kan..lawa kan!!!*

Monday, December 7, 2009

mati kutu..mati laa telor kutu sekali.

nurkasih = setel

nenek kebaya = setel

hurmmm..kene carik hobi baru pulak sejak 2 citer nih abeh..ahh!usah dipersoalkan lagi, tahun depan nurkasih mesti menang penuh bergaya punyer anugerah skrin ..menangis cirit la yusof haslam*apeje ade ngan die?..maksud aku,bangge dgn..hmmm.. sembilu kasihhh?

oleh kerane cuti aku masih panjang berjela jela..jadi aku kene melakukan aktiviti berfaedah bagi menjadi modal insan yg berkualiti..minggu lepas,rumah sedare aku telah mengadekan pesta kenduri muda mudi versi mini utk menyelebrate besdai nenek..tapi pada asasnya,besdai nenek sudah lepas tapi sengaje ingin menyelebrate nye utk kali kedua..*atok berkelakuan romantik dgn menyuap kek ke mulut nenek..hampir2 suapan nye tersasar ke hidung kerane ditepis manje oleh nenek.*cis!aku yg melihat adegan itu yg merah muke apahal ntah~

nak dijadikan cerite,sebelum keramaian start..aku tgk ar tv yg sekeping kat depan mate manakala golongan emas yg laen sibuk berbalas air liur meminta mak long membuatkan telekung laa..tudung ar.*aku pon da konfius..nih pesta ker..jualan sale?

bile mengadap tv..bukak pulak channel masak2..tambah2 waktu tuh mmg aku menggelupur jugak lapa tapi kaver cun saje.*ye ar bukan rumah aku nak maen redah bukak periuk.lagipun kalo umah aku,bukak je periuk.. ade nasi yg dah nak jadi tapai...jadi kalo aku buka periuk dorang..ade tapai jugak mcmmane?

dan ketika dorang sibuk borak pasal citer teater natrah..tetibe pak teh o ais ku cakap..pelakon natrah yg laki sorang tuh kene pukul.kami x percaye..bermatian2 die cakap die x tipu..padehal mmg betul pon..kitorang yg mmg satu hari x mengadap surat kaba...ape nak tau citer panas ini..aku da rase nak menitik air mate..cane nak tgk teater kalo remy ku sayang xde...wuuu~
tapi mujur die oke2..weh,kate dgn rakan artis jugak yg upah pukul2 die..siape anda rase??saye rase yg paling rapat dgn die...sape rapat ngan die?dramatis itu lah tuh..hoho..*teropong zubir..mama juwie sume..teropong!


haaa~ari apetah..tempoh hari juge..paes telah gile meroyan nak beli speaker apetah kat pc fair.aku seperti biase bantah sekeras kerasnye tapi x meninggalkan kesan pade emak pulak malah aku pulak kene turun tahta jadi penyokong pihak lawan dgn menemaninya ke pc fair di klcc..*lepas nih aku kene pegi gim utk kentalkan hati*
dgn hati riang ria rebina kami pegi berlima..along bawak kete..aku jadi co-pilot..dila atas peha aku..jadi die secondhand reserve co-pilot mungkin..mak jadi datin..paes jadi bodyguard*dorang bersenang2 kat belakang..aku pulak kene jadi penimbang berat dila yg ber pound tan kilometrico ini.

bile dah sampai..suasana.. pergh!bersepah bersepai makhluk kat klcc..tidak kire yg cilik mahupun yg dipenghujung usia..yg mak nyah pon ade.

lepas satu-satu booth kitorang bersesak2 nak masuk..dila ar paling teraniaya kerane hampir2 tertonggeng dilanggar mamat yg x beragak sasa nya..siap tercabut cap..walaweh..hampir2 kami merusuh di situ
semua nak beri aku pamplet..bile dah dapat pamplet..aku kene sibukkan diri carik tong sampah nak buang pulak.adoi..byk kerje betul laa.bile dah jumpe speaker paes,kami berjaya meloloskan diri dari dunia khayalan siber itu tdi.

haa..itu saje laa utk entry kali ini ya sahabat pena ku sekalian..aku ciow!..nak layan blues*bkn blue* dulu oke!

tata~

Sunday, November 29, 2009

chenta perlukan 'pengorbanan'

cinta ayah kepade emak..cinta atok kepade nenek..cinta boifren kepade girlfren..cinta anak kepade ibubapa..

cinta KAMBING?
sembelih laaa jawab nye!

oke-oke..aku tanak skip citer..lagipon..setiap citer mane bleh trus citer klimaks..kene ade intro..
jadi..sama2 kita saksikan perjalanan hikayat rayer korban wahida da hotters!

....tet..tet..tet..kring!!!!!!!!!!!!
*ahh..itu tipu..mne aku ade jam loceng..gne alarm hpon suda!

*ahh!..itu lagi menipu..gne alarm hpon pon x sedar2!

jadi..emak saje yg keluarkan suare yg boleh mencapai tahap pembesar suara!

aku bgun..dan pergi mandi..suasana pagi itu agak mendamai..terdgr burung2 berkicauan..org2 kampung sibuk bersawah..ombak menderu..pokok kelapa melambai2 kan daun nya..
*oi..taik lembu..aku mimpi lagi*

pagi itu aku bgn dan tros mendaki tangge dan pecut ke toilet utk memandikan diri..air punyer arr suam sampai menggeletar satu badan..air rumah atok mmg sopan paip nye..perlahan je mengalir..mmg kene pupuk nilai2 murni kalau ade dlm toilet..cthnye:bersabar.
sementare tgu air penuh dlm baldi,sempat juge aku gosok bibir sekali.

bile aku dah siap smart + ayu..tibe2 adek sedare aku yg takut sunat ini dtg lalu mematahkan riuk pikuk bersepai hati aku utk beraye dgn cakap rupa aku mcm hantu gare2 memakai eyeliner!..terencat semangat raya aku ngek!

tapi aku bidas dgn sekali lafaz..

"awk x sunat lagi jgn banyak bunyik..karang saye sunatkan..bia ilang sume !!!"

******
ruang legar dapur atok ku,klang.

xde sesi bermaafan pon tetapi sesi membaham ketupat..nenek the hotters yg anyam..

gempak arr nenek gua!..nenek lu boley ker??

pastu kami mintak diri dan fly2 away ke kuantan pulak melawat atok kuantan the hotters water heater pulak.

perjalanan memakan mase 4 jam..mule2 kami tido sahaje sepanjang perjlnan..aku tido2 ayam sahaje..bkn ape.. kalau air liur keluar...takut hilang seri pengantin

tapi biler da bgn tido ini lah hasil nya

lenguh rahang aku buwat mcm nih!..muke paes sepet berjalur2 lagi.mujur dlm kete..kalo x.aku igt nak wat pose menarik sket tapi xnak pulak aku kalo megan fox bengang.x ske arr gaduh2 sebab mende kecik camni.
eh..eh..paes..mesti die igt die edwart cullen...berat ke edward juling adelah sket2.*aku jugak yg fotogenik*
oke..aku angkat bendera putih~~
dlm gambar nih..along arr paling fotogenik..sile perhati rupe beliau..hahaha..sumpah geli urat kentut.aku igt paes snap gambar 4 org jer..skali along yg over2 pose..x thn siottt..mcm oprah laa abg aku nih!

sampai kuantan kami ziarah kubur ayah..*al-fatihah*

sampai umah tok..kami sibok carik lembu dlu bkn carik tok..hahaha..

bila dah lame x jumper..mcm2 kami ngumpat2..haha..xde arr kami bincangkan hal ehwal negare..haaa..tok aku kat kuantan nih pon the hotters jugak..siap tye nadia

"awak da ade calon ker?"

parkinson sejenak nadia.

selepas membedal nasi minyak tok the hotters hip hop..aku pon bantai tido..ptg tuh.kami mintak diri..

selepas bersalaman dgn atok..mak cik uda..n last but not least..aicu..aku dan dila tros pecut 4 kali 100 ke surau utk xnak melepaskan peluang bergambar bersama selebriti..

sape selebriti jemputan surau kali ini?
selebriti itu adelah...jeng..jeng..jeng.."lembu surau beserah"

whyda comey:i'm your fan!

lembu:oh girl..i too young too die..

dila:for god'sake..redha je ar babe!

*terkilan sebab x sempat mintak autograf that day..sob..sob..


hari raye ke dua..destinasi..klang~

atok tercinta membeli 2 ekor kambing mat salleh..
dua2 jantan sebab berak merate2 rate..pijak pokok ros atok serta ganas meroyan..tapi daging nye..pergh!x tergamak nak citer..selamat wat kuah qurma'..mengancam..huh!
bersame arwah kambing.*kuang ajo aku sengih2 siap peace lagi*
sesi tangkap gambar bersame peminat.
ni pehal paes buwat pose megan fox aku nih??*haih..kambing nih mesti berdendam ngan kami pasal kami bleh ijak2 maruah die dgn menangkap gambar beliau yg telah passed away.

ape nak di kate..nenek pon join sekali dlm sesi fotografi.
sesi post-mortem sedang dijalankan oleh pakar forensik..dr azlan cube mengkaji punca2 kematian manakala dr syukran menyiasat berape bulu kambing yg keguguran.


atok aku nmpak cam pemuda belasan tahun pakai cap tue.*tuee diaaa..fokus betul tok!
haa..skuad bantuan utk along dah tiba...bapak keras kulit..boleh mencetuskan stress..tapi aku berusaha mempamerkan riak muka yg mengujakan!
dari jendela..amacam..semartt x?*padahal lari dari nak sembelih kat tgh panas terik..hik.

sesi melapah daging serta agih2 daging kepade sedare mare rakan taulan dan fakir miskin sedang dilakukan oleh family pak teh 'o ais..
*aku jadi mandor manakala mak ude jadi supervisor..eh jap..bkn lebih kurang je ke tugasnye?

oke..itu saje segmen raye haji tahun ini..sari berita utama.

selamat siang!

Wednesday, November 25, 2009

kompilasi hikayat panji semerang

oke.tadi aku tanye dila..biler kiter raye?..pastu die dgn muke super bongkak nye britaw hari jumaat nih.aku dah mcm...haaa??..ape minggu nih ker?ape sume nih?camne aku boleh x pasan nih?patut ar dapur dah mcm mak baru lepas dpt tempahan catering.aku seperti biase..buat x taw..selamber yaya tgk tv citer indon buwat x sedar ape yg sedang berlaku.aku sebenarnye mmg kurang sehat ya tuan2 dan puan2..ini kerane mlm tdi aku telah teguk ais kosong dan hasilnya, pagi ini aku sakit tekak..rase mcm kertas pasir tersangkut kat kerongkong...pastu hidung dah tersumbat..tekak super duper gatal sampai ke telinga..pakej lengkap sekali dgn demam2 manje.*mlm tdi x boleh tido,so aku kacau dila tido..saje maen tindih2 badan die..aku tindih kaki atas perut die..pastu die kate x boleh bernafas..aku tanye die

'awk nafas ikot perut ker?bkn ikot mulut ngan idung je ker?'

'ye ar..nnt ila x boleh kembung kn perutt!'

pastu aku berhenti..5 minit..10 minit..15 minit..still x bleh tido..aku maen tiup muka dila..mase tue mmg die mate ngantuk giler..aku tiup kuat2 sampai nak terpercik air liur..pastu die bukak mate bulat giler.. masam gile muke pastu biji mate merah..huh~ terkesima aku..tros aku alih hadap tingkap.

tapi bkn ini yg aku nk sampaikan..begini.baru2 ini mak ade suh aku masuk kan gambar die dlm blog..ewah2 makkk..nak vogue jugak mcm aku...pastu abg aku pulak suh...pastu dilah...gua dah stress...aku dah mcm...apehal nak kene wat sume nih?!!
tapi sebagai anak serta adik beradik yg solehah,aku buat laaa...

first of all..FARAH ADILAH BT MOHAMED JAMEL @ dila @ dylla @ donald duck
aku mule kan dgn dila pasal dulu2 mmg aku ade nk wat entry pasal die..tpi entah mmmne asyik luper +*mcm x perlu jer*..pastu kesian sebab die nak tgk wayang citer pisau cukur utk kali keduaaaaa...tapi aku mmg mls tahap sundel bolong..mule2 ckp nk pegi ari isnin..pastu kensel bwk ari selase..pastu kensel sbb die ade klas ngaji pastu die ckp.."xpe arr..lps raye.."
mcm lawak pon ade..die yg beriye2 ugut aku suh ikot pastu die jugak yg banyak acare bagai...aku x kesah kua asalkan ade org nak payung..so dila mmg seorang yg suke menabung jadi mmg menjadi kewajiban aku arr utk tolong korek kan tabung.*dila nih kaye dol..aku pon terkejut tgk duit die..pergh.kelas satu punyer penabung*haih..kene wat baek dgn die lepas nih nmpaknye.
ehek..dila nih mmg esaited kalo nak join2 rombongan sekolah..pergi perkhemahan..siap packing seminggu sebelum..kadang2 aku pon konpius..adek aku nih nak pergi camping ke pegi haji?bwk brg mcm xnak balik umah dah.
erm..around bln 7 lepas,die ikot rombongan skolah pegi KL..kirer mmg esaited terlebeh ar..mlm tido sengih2 x tentu pasal..aku tgk pon seram..kene sampuk jin tanah ke hape minah bonsai nih?padehal kalau ikotkan selalu jer aku bwk die gie kl..tapi die kate..die nak pegi melawat muzium,aquaria,royal selangor..owh oke..memang takkk ah aku nak bwk die tmpt mcm tu..boleh kene darah tgi mendadak.*siap dlu kalo ayah aku bwk,aku rase cam nak ckp.."xper kami tunggu diluar saje" tpi x brani pasal ayah aku garang*mne x nye wey..dulu kitorang duk pahang..so bile pegi kl..ayah aku xde ke laen..bwk kami gie muzium2..aku dah rse cm cramp kaki..sejarah2 mlaysia nih mmg aku dah khatam sampai ke sulawesi ..jadi biler dila pegi kl, mak beri ar die duit 50 ringgit...wah-wah-wah..bkn makanan cikgu served kan ker?pastu mak kate xpe,beli cenderemate.aku dah stress..aku kalo kua..asyik kene dgr mak marah dulu dlm dua tige slot..bru dapat duit..c'mon ar mak..adek pon nak beli CENDERAMATA jugakkk!

pastu biler balik aku tgk die bawak balik anak patung harimau..wane putih..tapi sekarang dah berat ke kuning kehitaman..biler kenang balik ..waktu darjah 6,aku ikot rombongan pegi cameron highland..aku tgk kawan2 aku beli sayur bagai..aku jeles jadi aku pon beli mcm2..dari tomato..cili..terung bawak ker kotak teh..padahal mak aku pegi kursus 3 minggu..bkn nye ade org nak masak pon..biler balik,ayah aku dah pelik +"pehal anak aku dah mcm penyeludup sayuran nih?"..sape nak masak mende2 tuh sume..aku ckp,kawan aku sume beli jdi aku *konon xnk kalah arr*..last2 sayur sume jadi jeruk jer dlm peti ais.
jadi aku rse dila lagi orait arr dari aku..wuuu~

oke tuh jer arr pasal die..stress aku citer panjang pasal die!

AHMAD AZLAN B MOHAMED JAMEL @ bum...bummm citttt @ hippo baka afrika


abg aku nih mse zaman KRU dulu selim jer..kadang2 aku rse die cam yusry pon ade...hakhakhak..kalah model tummythree*entah-aku-x-reti-eja*
entah sejak bile jadi palmbotol pon aku x taw..die nih slalu jer exersice tapi x turun2 lemak-lemak tepu..tapi abg aku selalu rase die begitu comel dan gebu.
member aku pon x abeh2 suh aku kim salam kat abg aku..*aku dah geleng2 kepale*dorang mmg ske dgn mamat montel agaknye.tapi mak aku suh aku pulak yg kawal makan padehal BMI aku abnormal beb..anoerozia dan nak ke bulimia..aku syak lemak aku byk transfer kat abg aku ar.pastu abg aku nih die suke jadi kan aku punching bag die secare curi...haaa..nie mmg aku stress.pastu die ske makan buntut ayam..hahaha..buntut ayam madu pon sodappp!

NORLIA BT ABDULLAH @ mama hottt


ini emak saye..beliau suke pergi kelas memasak dan buwat kuih muih dan roti-roti juge..kadang2 sampai aku rse perut dah jadi mesin experimen.mak saye seorang cool..die suke mengigau mlm2..aku kalo tgh layan tenet dlm bilik pon terkejut dgn aksi separe sedar beliau.mak suke masak2 pastu kuali + periuk+ mangkuk sume akuuuuuuu jugak yg kene setel kan...stress.

pasal emak x boleh tulih byk2..pasal itu sume private n confidential.*yg pasti rendang mak sedap wok*

pasal nadia n paez laen kali arr weh..dorang pon x suh aku citer pape..so apehal aku nak bukak pekung di dada nihhh..jadi letak gambar je ar..karang touching x tentu pasal pulakkk!

*alamak ..tibe-tibe rindu kat budak klass..

cis!rindu nak lawan counter strike ngan ehsan dlm klass comp lab.kitorang sme2 x reti maen..tapi degil tahap x igt nak maen jugak..pastu biler x jumper musuh,men tembak jer askar sendiri..ahh!askar yahudi kott..bkn nye tentera bergajah abrahah!kirernye aku dah tolong ar bunuh tentera yahudi beberape kerat..

agak2 dpt tolong palestin x?..ehek.

Tuesday, November 24, 2009

taufan pun berlalu..

eheh..mak dah x mengamuk...fuh..lega.
malam tadi mak mengamuk dah mcm cikgu math aku waktu darjah enam gayenye..seram2..haih!
pade mulanye aku igt mak marah2 manje saje*tang mne manje je pon aku x taw*
sekali amik kaw,aku yg tgh kusyuk layan 'tutor friend' ni pon terkene dua tiga das..pergh.

begini citer nye*flash back..flash back*

mak aku suh aku kemas umh..jadi aku pon ckp"nadia kan ade..suh die arr..die x wat papepun cuti nih"

mak aku pon bls"awk suh nadia..nadia suh awak..men passing2"

"adik basuh dah toilet..basuh pinggan..kemas separuh umah"pintas ku bertubi-tubi.

mak diam sejenak...mungkin menyia kan ape yg aku ckp*hikhikhik*

tapi x lut jugak...mak keep bercakap like tiada lagi hari esok.
aku yg tgh dload lagu korea nih pon bertuka jadi swing mood..adoii..aku xbleh derhake2 selagi x dpt result final.sebagai anak yg paling taat dlm umah,aku pegi ar kemas ruang tamu ala kadar..angkat2 kusyen yg bertaburan kat lantai ..sapu sampah sampai berlanggar dgn kerusi..ketang ketung..ketang ketung..mungkin aku ade bakat jdi drummer lepas nih!

setelah selesai jer aku dload.. aku praktis edit gambar pulak..pucuk pangkal aku keje hadap skrin laptop je ar sehari semalam..abeh tuh dah mak x beri aku kua utk bermasyarakat..xkn aku nak tdo cam nadia?nadia yg pemalas tuh!!

pastu sehari sebelum tuh aku kua gi mid ngan nadia..tadi otw balik kami singgah mcD..tapi tragedi yg x diduga terjadi semase berhenti makan kat shell..."air milo tumpah."

sape punyer angkare?

aku le*bangge angkat-angkat kening*

wo..woh..x sengaje oke.semuanye berlaku kerane kehendak takdir yg maha mengetahui.
aku x pinta jadi begini..tapi..tapi kenape aku jugak yg kene...walaweh emosional kemaen..aku mane masuk ar emo2 nih..tapi nadia ar yg emo lebeh pasal die gie class dgn kete yg bau milo basi...ha.ha.ha..aku jugak yg kene dgr die membebel mse nak carik pewangi kete..aduiii..tensi meh.*mujur aku nie mampu kawal kestabilan emosi dgn baik*
tapi masalah itu telah setel setelah kete di anta servis..fuh..lega utk kali yg kedua.

pastu dila pulak ajak aku tgk senario..sumpah!..nie mmg aku x beragak nak temper x tentu pasal...apehal aku nk tgk sampai 2 kali citer yg aku da tgk..kalo tgk pisau cukur x pe gak..ade si gigi besi yg comey itu

*sumpah shahredza minhat kool abes-ayat die yg mmg berhantu pade aku sampai sekarang..

'"mcmmne dgn mase depan anak2 awak?"'

*sumpah-sumpah,korang kene tgk citer nih..hoho~


weh,sumpah-sumpah jugak..tadi kiter kat mne tadi..adoii..

haaa..nak di konklusikan citer..bkn dlm alam nyata saje aku dilanda masalah yg menyebabkan mood aku x stabil..tapi sampai terbawak2 dlm mimpi..mengarut2 aku mimpi..hari2 pulak tuh..camne nak dapat tdo yg secukupnya kalau begini..pastu mimpi nak yg tragik2 jer..sampai menangis2 aku dibuatnye..biler bgn aku tgk aku sorang jer yg tgl atas katil..mak dgn dila da bgn..aku tgk jam..uoh..dah pukul 12.34 tgh hari..patut arr mimpi buruk..sampai seru suh bgn tdo rupenye.

bile bgn..aku lap air mate yg mengalir gare mimpi buruk..tapi sekali lagi aku dgr mende lain yg menangis melolong melalak...apemende lah pulak..haaaaih...stress aku lagi sekali kembali datang.
aku telek2 kat lua..erm..tv ruper nye..

aku sebenarnye kurang faham..kenape arr asal nak raye jer,mesti tunjuk citer raye yg sedih2..rumah terbakar pagi raye laa..abang meninggal dlm tdo laa..adek kene tangkap khalwat mlm raye laa..eksiden otw balik kg nak beraye laa..

bukan ke raye itu hari kemenangan...!

org melayu suke wat emo apehal pon aku x taw arrr!

tensi..tensi.

sudah2..jgn stres + emo + tensi + mengamuk..

sekarangkan tgh cuti..bukan musim nya kalo nak stress-stress.

tarik nafas..lepas..haaaaaaaa!

Tuesday, November 17, 2009

oooo.yeee ...errrr???

sebulan lebeh x jumpa umpame 100 tahun lama nya..rindu beserta iringan tangisan sendu dihati sudah x mampu diri ku yg melidi ini melawannya.sempat berpujangga pade ptg hari tanpe mempedulikan petir ribut yg sedang membalun2 kawasan kajang pade petang ini.siapa itu?..oh..aku rupanya.*blogger tegar yg x takut terkene renjatan kerane berkeras mahu menggunekan internet utk tgk citer jepun(nur kasih turut di selit disamping nya) tapi pandai kemas rumah.

pade asas nya,rindu ini aku tujukan pade cik cengkerik dan cir curly yg dah x curly rambut kerane sudah berat kearah kemaggian.

seperti anda sume maklum. maisarah mohamad @name vogue nya.mye.. tlh tersenarai sebagai pelajar uitm lendu dan secare saintifiknya menambahkan beban aku nak menjage makan minum makcik nih bagi mengelakkan kebuluran dan menitik beratkan masalah amalan x mandi pagi yg sering diamalkan oleh beliau.

adakah cik curly gembira?

apakah mye gembira?

gembira??

oh..usah di perjelasskan lagi..sudah menyerupai ungka lagak nya.

tapi pade kebiasaanya pun , mye sering tampil seperti itu juge..sebagai sahabatnya yg kool..aku redha.*ye x anes?*

aku tahu..anes sering menyokong apasaja laras bahasa yg aku gunakan.


secare am nya,aku telah keluar rumah pade hari selase bersamaan 17.11.2009.(abaikan tarikh diatas.)
pade mulanya aku x dibenarkan merayap oleh bonda tersayang,toh puan patinggi norlia kerana aku sering keluar(tanpe kebenaran)..jadi utk mengelakkan bonda murka dah mengeluarkan cubitan ketam nya,lebeh baik aku mintak kebenaran.. hal ini kerane jika aku turut bersilat dgn bonda,pasti sumbang teknik nya.
antare kebaikan2 meminta kebenaran dgn ibubape ialah:
1.perjlanan akan menjadi lancar*tiada vibrate telefon bertalu2 ketika berade didlm wayang kerana mak membuat panggilan terus menerus dan terus menerus juga aku menghindarinya sehingga kehabisan bateri.*
2.hati x gundah gulana kerana bimbangkan sanak saudare serta sahabat handai buat prank kate mak telah mengamuk dirumah.
3.duit dihulurkan..hulrkan tangan ringan kan beban.*itu paling penting!*

pagi tu aku telajak tido..bertungkus lumus aku bersiap serta berhadas kecil dan besar.
kejut along selaku driver utk menghantar aku kerumah anes..perjlanan kerumah anes memakan mase 10 minit*demi anes.aku rela melalui 7 dan 8 tol*...alhamdulillah kerajaan maseh belum berhasrat lagi utk buat satu tol pon lagi utk ke rumah beliau.


sesampai sahaje di perkarangan rumah beliau,aku tros keluar sampai menunggu beliau menjemput ku..pada awalnya aku fikir beliau telah mandi berdasar pada rambutnya yg basah bersinar tetapi rupanya ramalan aku meleset..rambut nya begitu berminyak dan jika diperah boleh dibuat minyak gamat.

jdi sementare tgu cik cengkerik bersiap..aku duduk dan tido sebentar(tapi pandai masak)

pang pung pang..kitorang pon sepakat utk call acap..anes tanye acap samaada mye sudah bersiap atau belum..acap kate sudah(lagak nya seperti acap satu rumah dgn mye)rupenye..acap dibelakang aku turut berskandal dgn mye..mereka bermesej mesehan .tapi aku dgn anes ttp...kool.

kami ambil mye di rumah beliau lantas menuju ke ummi utk menjamu breakfast..
mye belanjer*jikalau aku thu beliau ingin belanjer,sudah pasti ku tibai roti cheese 4 keping*

sementare menunggu 'abdul' faiz dtg menggangkut kami utk ke alamanda..anes selamba sahaja membelasah minyak yg di isi full oleh emaknya dgn membawa kami meronda2 dikawasan persiaran gemilang yg begitu besar rumah2 nya.kami tertanya2 juge..mereka tiada anak lelaki bujangkah utk kami membuat calon suami?

setiap rumah..besar2 belaka..satu langsir aku rase boleh bikin tukang jahit pasti patah tulang utk menjahitnya..sebelum kami menjadi lebih materialistik..anes mengambil langkah awal dgn segera drift laju utk keluar dari kawasan penuh harta duniawi itu.

jadi agaaaaakk lama jugelah kami nk menunggu encik faiz tibe kerane tersilap jalan beserta telajak dan menghadapi masalah dgn tracfic light 'berlampu'.

oleh kerana encik faiz dan encik acap seorang yg senyap..aku dgn mye terpakse menjaga kelakuan utk jangka mase kurang dari 5 saat.selepas itu..beristifar panjang faiz di dlm hati agaknya.aku dan mye membuat kereta itu seperti kereta kami..aku dan mye seringkali mengingat kan sesama sendiri..."behave mye"..."behave whyda"(anis stay sopan santun menjaga batas2 ketimuran di sebelah faiz)

faiz ini ialah sahabat anes yg didatangkan khas dari banting..barang baeeekk nih!..eh silap..budak baik..boleh beri A+ + + + + + dan berjaye di appove oleh aku dan mye kalau hendak dibuat pengapit kawen.

semasa dlm perjln..kami rse seumpama duduk dlm sauna kerane faiz memberitahu kete itu kadang kala menghadapi masalah penghawa dingin..*agak celaru minda jugak la aku ketika itu*..tapi laen pula jadi nya ketika otw pulang..elok sejuk btoi jer aircon nya sehingga mye mengadu ingin berhadas secare tibe2.

berbalik kepade cerita tadi, semase di alamanda kami menonton cerita jennifer body..agak pelik ar biler dah tgk pisau cukur n 2012 dulu padehal citer nih dah lame kua..nape ek?..haaa..itu kiter x tahu!!!..nih acap yg pilih ceriter..haih..18sx..kurang sesuai utk maisarah dah faiz kerane mereka belom begitu baligh lagi..didlm panggung aku terpakse menahan bahasa suare mye yg kuat menganalisis jln cerita*ye mye..panggung tuh kaw pon ade syer*

selepas abeh cerita kami pon pulang..owh sempat juga bergambar hot-hot.

Monday, November 16, 2009

maisarah ....!!!!


..TAHNIAH..

dpt jadi junior aku...x saba nak buli kaw!!!

hahaha...kasii gegar uitm lendu!

kiter mmg member sejati laa..sayang betul kaw kat aku sampai2 course masscom pon nak same ngan aku..hee~

Thursday, November 12, 2009

budak baik

..ehek.ehek..tetibe teringat waktu zmn2 pakai baju uniform skolah dulu2.
dulu aku xde arr jahat sgt..baek sgt pun x..tapi kenape ek.asal aku wat salah..selaaaalu jer kantoi..sampai2 aku pon naik pelik.salah teknik?

tapi yg aku igt time aku ponteng prep mlm..waktu tue mmg aku malas amat2 nak pegi..tolong laa.lagipon bkn aku blaja sgt pon..berborak je lebeyh pastu asik kene sound sbb wat bising..korang penah maen kejar2 x kat tempat prep?.aku penah..nak tgk aku blajar secare serius?.jarang sgt.

aku bkn ape..petang tue aku mandi lambat..taw jer ar hostel..masalah air selalu terjadi.tensi.
aku bkn suke sgt nak mandi cepat2.tapi biler dah lambat.mule laa terhegeh2 nak mandi..tapi apelah nasib bleh dpt ketua dorm yg sepenyakit ngan aku..die tetibe mengemukakan idea yg agak kurang bernas pade ptg itu..tapi aku on sajer..otak pon dah tak larat nak pegi prep.haha.x senonoh.pastu tgl laa kami berdua dlm dorm..waktu tue magrib.kami maseh berlingkar atas katil macam ikan pari.
agak2 dah pkl 8 camtu..suasana dah sunyi kami pon terjengket2 gie bilik mandi..tetibe di pertengahan jln,kami tuka plan..mandi kat bilik basuh.sebab paip banyak.boleh maen air.hati aku waktu tuh x arr berdebo pon.aku serius xde rse x sedap hati ke aper.sbb mengikut analisis aku sepanjang tahun itu..hari tuh mmg warden jarang wat sport check.kami boleh maen air sabun sambil gelak2 lagi berdua...buduh kan.

pastu boleh tolong syampoo kn rambut antare satu same laen..dah mcm pasangan kekasih.

sekaliiii...!!
kami dgr bunyik tapak kaki...

muke dah pucat..memang masak arrr !

kitorang senyap jer.langsung x bersuare..bunyik cengkerik jer..*mood seram*

tapi un'baik'ly.kami terkantoi.

warden dah marah2..siap tengking2 kat kitorang.die suruh kami keluar gi prep..

kami yg giler pnyer gelabah.tros capai towel.

tetibe warden kitorang marah lagi."kalau nak cepat pon..basuh ar dulu kepale tue!"

owkeyy..kitorang dah x thn gelak..aku pandang rambut senior aku tuh..sumpah lawak.x bsh rambut penuh buih.haha.

pastu kene marah lagi..lagi dasyat die ugut nak ckp kat jpk hem kalo kitorang bersiap lambat dari 5 minit..hah! bersepah kami lari balik bilik nk siap2..

bju sume iron ala kadar gare2 terkejar2 waktu yg telah diperuntukkan.

tapi biler kitorang kua.
warden xde pon..haha.
pelagi masuk bilik lepak atas katil..

bese arr budak baik.

Wednesday, November 11, 2009

mr.rifhan.

..terima kasihhhh..

atas gitar kapook anda..

perasaan?

agak sebak sejenak..hampir menitis air mata ke lantai..hampir juga diserang apendiks.

siapa die nih?...siape lelaki budiman ini...?siapa ?????

perkenal kan...jeng.jeng.jeng...pop..pop..pop!!

afiq rifhan.

warkah ini ditulis khasnya utk anda yer yg elert dgn ..erm..ape org panggil tuh.. indulgence saya!

thank 4 supportive yaw!!

diketika saye sedang menghirup milo tabur sambil menyatakan hasrat yg terperam sekian lama..

"eh,nak beli gitar ar..bpe ringgit ek?"

lelaki budiman menjawab:"rumah saye ade."

yeahhh!..itu die konsonan yg kiter carik!

"owh..ye kerr?!"...mata ini dah mcm sailormoon

*******

oleh kerana anda lelaki yg budiman...jdi tak keterlaluan rasanya jikalau saya meminta guitar current selepas ini...studio pun mcm menarik!

hal ini akan jadi lebih menarik sekirenye anda belanje tiket wayang citer 2012 selepas sye abes final ini..

nasib baek sye xde anak perempuan..kalo x..dah lamer wat menantu...ahah~
guitar anda telah diberi sentuhan feminin.*bunga yg besar itu utk en afiq rifhan. KHASNYA*

p/s:anda pasti menyesal menyerahkannya kepade saya dan menangis hiba.

Tuesday, November 10, 2009

semangat wahidah..semangatttt..!

malam tadi aku igt nak layan jiwang..tpi biler bukak youtube,yg kua lagu ini..kedengaran gemersik pula di ear drum ku..lagipon mcm kene jer dgn situasi aku sekarang yg tgh mabuk2 kepayang dgn paper last..agak kurang sopan apabila anes da abeh final mendahului aku.dengki aku dah tahap nak anta santau angin..boleh anes?oleh itu aku dgr lagu nih.pemangkin semangat boleh juge.
hotak hang!..bace buku sosio setengah minit,layan youtube hampir ke subuh.

pesanan utk rakan sepejuangan:

berperang lah sehingga ke titisan air hadas yg terakhir kerana 15 minit terakhir,lec dah x beri kua walaupon anda mengalami sembelit secara mendadak!

lecturer yg jaga waktu paper bbm 111 tempoh hari amat hensem persis mutiara. metaphor~

kabo nye,die pakai kete vios hitam. ayat penyata~

*melampau betul rakan2 sepejuangan aku..tahap gatal..sampai2 roadtax mati bile pon tahu.*

budak masscom gatal? hakikatnya~

Sunday, November 8, 2009

pra-merdeka

hello...hello.

gila semangat aku bangun pagi2 semata nak update blog..pelik ke x pelik?..owh mungkin aku x saba2 nak masuk kan rakaman suare merdu faten hana*i da spell name u betul2 kali nih*

oh oke..aku dah balik 4 good utk sem nih..mungkin juge aku yg pertame packing barang sampai licin almari dan sekian kali nye yg pertame di level jugak..faten jugak kate yg aku layak masuk persatuan PBSM*Pelajar Balik Setiap Minggu*..weh! c'mon ar..xde ar balik sampai tiap2 minggu beb.2 minggu sekali tuh adat ar..jeles cakap jeles!

Final..haa.when we ckp about final..omaigod..agak bloodyhell laa jugak aku menjawabnye..csc paper yg satu mlm aku stadi sampai x tido pon x mampu aku jawab dgn smart.jadi bagaimane?..
bak kate faten..kita serahkan pade yg esa...tueee diaaaaa.sikit punye beserah.
malam before nak jawab paper csc, aku mmg x cukup tdo arkan..kalo dah petang layan movie jepun..mlm baru start bace..memang sikit punyer pemalasssss ar kan..ape aku nak wat weh..seruan jepon lagi kuat dari seruan bulan membace..tapi ku da tekad da xnak tdo malam dgn berbekal kan kopi cap merah tajaan faten hana ..mule2 aku stadi ngan faten..tapi around kul 1 camtu,faten da tumbang da..kire syahid arkan..tapi aku tgk sebelom tuh pon bukan die bersungguh struggle sgt..bukak buku sebok tgk model dlm buku*pergh,aku promote korang beli buku discovering comp..model2 dlm buku tuh ensem2 dowh..x rugi beli*..

jadi aku pon sorang2 laa menghafal segale jadah software.hardware..operating system..topologies segale..muule2 tuh hati waja lagi.tak takot ar kan kalo tetibe langsuir lalu ..pendek kate..kire redhaaa je ahh!..tapii..dah pkl 4 pagi,aku da rse seram gelemang..bulu roma sume nak tegak tibe2..aku pon pelagi..tarik gebar tros pure2 syahid disamping faten.buku yg berterabur pon lantak terbungkang bersepah.ape yg penting aku kene tido sebelum segale type variasi juon kua.sumpah seram mlm tuh!

oke..nak dijadikan citer sume paper orait smooth je aku jawab KECUALI csc yg mcm kearah kesakaian ar aku jawab.*tapi yg laen tuh..smooth2 pon..asyik sangkut mcm ade roadblock jer..haih*

tapi past is lepas. gone be bygone*dah mcm brand spray nyamuk la pulak quote nih aku tgk*

yg penting waktu sekarang..tinggal satu paper jer lagi iaitu sociology..killer sbjuk tuh!muntah hijau ar nak jawab.tapi x start stad lagi..tiggal 7 hari jer lagi..aduyaiii.macam2 nak kene wat..travelling+ym-img+bace noveling+tdo ing+tgk movie jepon ing*tuh mesti..*=bace buku bile weh?

pastu x pasal2 sekarang aku jadi tukang amik gambar x bertauliah..pagi2 da pegi umah nenek lepak dgn budak2 kecik nih..lepak sampai x sempat mandi..pastu aku pakse dorang menari..mule2 malu..skali aku tgk ter over2 pulak menari..shuffle x shuffle je aku tgk..mcm step men ice-kating pon ade.

walaupon x sempat mandi..walaupon baju popoye maseh tersarung di tubuh..walau ape pon...x best mne..tapi 'besttt' kan je ar.


video



pastu dah abes menari kitorang pakse si alfi nih carik balik buku yg die tulih esei pasal nenek ngan paiz..siap kene sogok 10 ringgit x pasal2..*sila clik tgh utk tumbesaran.*

kami x sangke dalam byk2 cousin die..paez jugak yg jdi faveret..*oh lupe.nenek pon msuk dlm carta*tapi..aku mne?mane?

aku cube mencari punce2 bermasalahan ini..akhirnya aku temui kenape paez yg menjadi idola alfie..ini kerana..hanya paez yg sanggup memperagakan topeng yg dibuat oleh alfi..hoho~




oke kami memang x muat arkan nak pakai topeng..mate pon x nampak nak pakai dowh..*die ckp sebenarnye nak wat kucing..entah mcm mne bleh jadi harimau..bile paez pakai ,tros dah mcm harimau jadian.

eh..eh!gile lupe nak paparkn nyanyian faten tdi..nasib balik i x lupa..



video
aku rakam gambar nih after beli dadih dgn kak yana..esoknye ade paper bbm tpi still sempat jer nak rakam2..dulik ape..hee.otak pon da tepu nak stadi.lagipon mlm last aku kat sane..mesti uoall rindu kat i..hakhakhak..blah ar x rindu!

gambar nih plak kitorang amek mse kua makan kat lua mlm tuh jugak..besh mkn ikan siakap 3 rase..haaha.at last dpt gak aku rase..huissh!nih pon last minit plan..senior ajak..aku pon pelagi..on memanjang kalo bab2 melantak!





haa btw.sambil aku coret2 nih aku saje dgr lagu slam-kembali terjalin..best jugak..tapi aku nak tuju kat korang pon cam x kene dgn lirik pulak.hek eh..tapi layan je ah..nnt bleh kalian tuju kat boifren girlfren ker..kate aku dedicate kn.

Monday, October 26, 2009

cube korang eja'TAJUK'

yo..wassup..mood sekarang tgh weng-weng..dgn final yg mcm nak mintak kapel dekatnye.tapi walaupon exam agak mengganggu perjalanan hormon tapi as usual aku lalui dgn senyum sumbing.seperti yg anda sume tahu,aku balik minggu nih..*eh,korang tau ker?*(-_-")

oke..xpe2..itu sume x penting..tpi len kali sile catit dlm catatan harian.

oke..pade hari ahad iaitu semalam mengikut calendar tahun ini,aku serta segorombolan famili yg hott telah pulang ke kampung halaman yg terletak di kelang dan kalau ikut koordinat nya..haa*aku B geografi mse pmr so diam saje*
suasana di rumah nenek yg penuh kesuraman serta menjadi agak keseraman padila nenek story kt mak aku yg ade wanita yg lengkap berbaju kurung mengejutnye bgn tdo tapi bile die tye kat mak sedare aku,die kate xde sape2 pon..*okeh..itu betul2 kene panggil seekers*..konon2 nak citer kt mak aku jer..skali aku dgr..pelagi heboh ar bai!..tapi kalo jiran2 nenek bace blog aku nie..jgn pulak pinggir kan nenek dri marhaban band girl taw...lagipon umah nenek lawa*eheh*

aku sampai kat umah nenek around kul 4 lebih camtu.elok2 je adek sedare aku nak balik hostel.sekolah agama tue..cemerlang tu.inovatif tu.hebat tuh.hemsem tuuu..memang takkkk ar!

sampai2 jer,kitorang suh mak goreng popia.makan punyer makan sampai berterabur kulit popia atas lantai*bahana makan sambil jln*..pastu adek sedare aku ajak tgk cd..citer 'setem'..aku dgr tajuk pon dah x lalu apetah lagi nak tgk..dah la kene tgk ngan budak yg x baligh lagi nih..*sile rujuk gambar di atas..2 budak yg mempunyai rangkaian gigi x konkrit yg berbaju oren dan merah..lingkungan umo 7 thn hingga 9*

last2 aku tgk citer 2012*cetak rompak*..dorang cakap boring..mmg pon..dah ar sambil tgk citer tuh budak2 nih sibuk citer pasal sunat laa..bile nak potong ar..boleh berdarah jugak hidung aku nak lawan volume tv dgn suare dorang nih.nak dijadikan jln citer lebih dramatik,adek sedare aku yg diberi name yaser nih cakap ..kalo jadi laki best sebab kalo sunat org bagi duit..pastu adek aku pulak kate..sunat ar banyak2 kali mesti nanti dpt byk duit..pastu tetibe si abang kpade yasir nie yg name alfie plak sampuk"kalo potong byk kali nanti abeh ar ilang!!"..oke..nie sudah lebeh..sape yg x sepatutnye tgk citer 18sx kalo budak kecik pon da advance weh!

pastu si yaser nih tye abg aku.."abg lan ,mase sunat sakit x?"

"mane sunat lagi"jwb along aku yg sudah berumur 25 thn itu.

tutup sesi ruang sunat menyunat..kiter masuk segmen 'spelling'..

'dapur'-rumah nenek ngan atok*baru kua watak atok*
kitorang lepak2 ar kan sambil tgk citer 'berek'..punyer ar xde citer kn.
sesambil tuh si yaser nih sibuk bukak laptop sbb nak on ym..*haa tgk..i tell u..punyer ar moden budak2 nih..betul2 kearah wawasan 2020.aku waktu darjah satu nak on computer jer reti..nak tutup pun maen tarik suis jer xde nye nak ikot step.tue pon maen mario jer dgn tgk citer power ranger..tue pon org tolong pasangkan..pastu warning kat aku suh jgn berani sentuh ape2 kat computer..haih kalo igt balik,sebak kat dada nih!
tapi biler nak on ym..aku tye ar kat yaser nih..password ape?..dia kater yaser extrem..aku aku suh die eja extrem..terus die tergagap2..siap nak mula eja pon die bantai mule ngan huruf 's'..
aku dah x thn nak gelak..pastu biler die x igt nak eja..kene ar buwat password baru..haru x haru.

pastu tetibe mak die suh die bace buku sebab nak periksa p4..die xnak ngan aku jdi die suh kakak aku..pastu kakak aku pas balik kat aku..waktu tu aku rase aku lagi hitler ar dari die..
die kene praktif ejaan..mule2..aku suh die eja mende yg ade dlm buku tue jer macam laman..cangkul..minuman..terengganu..ala basic2 ar kirer nye..
tibe2 aku aku rse cam tanduk setan da kua pulak..ehek3!
aku suh die eja ekspedisi..pastu statistik..pastu maldives..hahhh amek kaw..terdiam tros!no word out..akak aku tye..ade ke dalam buku tuh..aku ckp xde pon sambil sengih2 kiut.bukan ape..aku nak latih jer*ngeh3*.

'korea'-bkn rumah atok dan nenek

sumpah..sumpah..sumpah best gile citer nih.."boy before flower"..siap kecoh kat kolej citer nih best..tapi aku wat x taw jer lgipon aku aku bkn layan sgt citer koreo.. nie pon sebab nak tgk preview jer. skali terlayan citer..dah terlayan sampai melarat larat sampai kul 5 pagi x tdo.kat dlm citer nie aku ske gile kapel nie..kiut gle kot..yg watak utama punyer kapel best jugak tapi asyik nak jerit2 je ckp..stres aku..tapi biler sampai part kapel yg kiut nie..aku pulak jerit2..stres mak aku.haha.

tgk ost lagu citer nih..ni ar kapel yg kiut yg aku gembar gemburkn tdi..ikuti la kisah nye *tpi aku rse maybe korang da tgk kot sbb aku kan selalu tertinggal train.*

Friday, October 23, 2009

voguedavass.

assalamualaikum dan slm perpaduan.
ayuh aku sampaikan ape yg telah berlaku sepnjang minggu2 terakhir sebelum final yg bakal menjelang 28 aribln nih..bagi aku minggu nih agak tough pade aku yg seorang last minuter sejati.minggu ni la kene ade presentation..minggu ni ade test..minggu nie ade quiz..minggu ni la kene submit esaimen yg 3 bln punye keje dan diprint pade dinihari isnin..agak terkejar2 ..kehulur ke hilir..nak carik tempat print..photostat..kalo ikot kan mmg nk print mende alah tu sume kat kolej jer..tapi gare2 faten yg print borang ptptn die yg selambak tuh menyebabkan akak2 printer sume jatuh bankrup on da spot.sume off line time2 aku nak wat keje..gile penuh getir hidup aku.tpi aku stay kool.berdoa lecturer kene demam campak..bia die cuti bersame keluarge..lambat sket anta.tapi die nak jugak ptg khamis tuh..dah laa ade test csc..mmg bengkek ar aku kan..jadi selesai jer aku jwb test,aku tros blah pegi tempat photostat tuh..hati gile ceria sebab dpt jawab dgn jaya nya test..padehal stat bace sehari sebelum..aku nih kirer boleh tergolong dlm pelajar2 genius yg x terpolish lagi laa kepandaian die..mule2 sampai kat tmpat nak photostat tuh..aku print sendiri je esaimen..mule2 aku masukkn pendrive..skali x lepas..aku tonyoh2 ar kan sampai abg photostat tuh kate.."relax ar weh..dah nak terjatuh da pc tuh"..aku pon cebik comey arkan nak mintak simpati sambil berkata"bang..nih asal x lepas nih bang..x byk kali sye try nih.."..dgn selambe badak air nye abang tuh..tarik pendrive aku dan die masukkn ke tempat sepatutnye..*oke..aku realize time2 tuh jugak yg aku buta i.t..*..dah laa waktu tuh aku ade usya 3 org mamat yg boleh tahan kacak nye kan..tapi aku x berani taruh harapan terlalu tinggi..takut dorang gay laa..*gaye mcm dorang syok sgt aku ar kan*..tapi dorang stok x boleh wat laki..wat keje last minute..kalo kawen ngan aku wat jatuh institusi rumah tangge saja.dah siap print bagai..aku pon tunggu turn nak binding pulak..sementare tgu tuh..aku gne waktu2 senggang aku dgn borak2 dgn abg photostat yg debab2 itu..hee..kitorang borak dari kenape aku x apply ptptn smpai ke nasihat suruh aku ubah nasib keluarge tuh..sedar2 aku aku tgk aku punye keje da siap binding..dorang boleh wat dunno..sekali semua jumlah rm 1.50..aku kte takpe ke bagi 10 ringgit ..die ckp x per..maybe dah kaye..pagi tadi x kaye lagi..

haa..ckp psl pagi tadi*merujuk pade pade pagi khamis*
aku pergi photostat..sume jumlah 40 sen..aku xde duwet kecik..so..nih ape yg kitorang ckp.

whyda maintain comey:bang saye xde duit kecik nie..
abg photostat yg debab:brape awak ade?
whyda betoi2 comey: 10 ringgit..agak2 melampau x ?
abg photostat mule naik angin:kenape x bagi 50 ke seratus ker?
whyda yg crunchy lagi yummy:*gelak2 kiut disitu*
abg photostat da kool down :xpe ar..bile senang bayar ar..
whyda hot2 heat: jap2 saye carik..*sesi menyelongkar beg berlaku disitu..*
akhirnye ade..ngam2 40 sen.

whyda beauty:nah..setel bang!
abg photostat the beast:ade pon..tenkui..

aku pon blah gie klas..*konklusi nye disitu..korang wat laa pembedahan plastik amik muke cam aku..sejuk jer ati abg photostat tgk..nak marah2 lame2 pon x jln beb!haha.

pastu aku gie kelas..oleh kerane itu klas terakhir utk sem nih..ade ar sesi2 lage2 pipi gitu..sume nak maen lage pipi kn sampai naik kebas muke aku bile jerawat2 batu dorang landing kat pipi aku..tegak je aku..sakit pon ade hantuk2 kepale..pastu..ade csc test..si haziq*ex skulmate*duduk sebelah aku dlm cubaan utk konspirasi mengcopy jawapan aku dan mengpaste dlm paper die..waktu tuh baru nak mengaku aku sahabat maen guli die waktu kecik2 dlu padehal kenal waktu form 4...lecturer plak da warning sape nak tengok die bertukar jadi atomen..menirulah..haha..gile comey kalo atomen perempuan..peknen plak tuh..ngeh2!*madam aku nie wanita..name pon panggil madam kan pastu die mengandung*

oke2 sudah2..aku nk citer gambar bwh nie pulak..gambar nih di snap pade ahad ari tu sbb ade dinner masscom..wat kat padang kawat pulak tuh..semangat kesatria betoi budak2 masscom nih..ngek!
cukup..cukup..no camera pelisss!!!-puas sudah aku berteriak..tapi dorang x kenal erti lelah,asma dan strok pun.
kesian gary die demam..haa..tapi dressup x tahan tuh..pinky2..i like!haha..
ini adelah antare peminat2 aku yg didatang khas dari klass dmc 1A.."i pon syg uoll..xoxo..heee"
seronok betoi aku tgk fatin dapat amik gambar dgn aku yg sungguh glemerr nih..siap lentok2 manje gitu..*i know u want me..u know i want u..-pitbull mencelah antare kami*
huaha..giler aku wat keje gile ikot dorang nie lepak alor gajah..*jgn tanye aku alor gajah nih ape..tapi kene explain jugak dgn engkau-engkau sekalian nih..haih..alor gajah ialah sebuah pekan kecil yg terdpt dlm area melaka bandar bersejarah nih..jgn pandang rendah oke..kecik2 pekan nie pon..die ade kfc taw..tempat kaw ade ker??haa??!*tapi korang jgn wat spekulasi x tentu hale pulak tgk aku bergambar dgn perempuan 2 org tuh..aku serius x gay walaupon aku x menang dlm pertandingan pelajar paling straight ari tuh..tapi2 aku menang pelajar paling sivikkkk!*padehal maksud sivik pon aku samar2 je..aku tye mak aku,die kabo sivik nih cam ikot peraturan ar..tapi budak kelas ckp lebih kepade skema..o..keyyy..aku skema...pastu jgn nak panggil jais pulak serbu blog aku gare2 aku duduk ngan budak laki kat gambar bawah tuh..die cume lelaki yg aku 'kahwini' utk mengelakkan kene compaund 200 ringgit.

oke cukup utk sesi ini..penat dgn main ketip2 nih.
tata..jgn rindu aku sgt2 oke!

Sunday, October 18, 2009

gigitan kehidupan


ingatan utk dia yg pernah hadir dlm idup aku

Ingatan utk die yg pernah same same lalui ‘waktu itu’ dgn aku.

Ingatan utk hari2 yg pernah jadi half dari aku.

Lantak ar nak cakap aku nih tengah berkarat jiwang..lantak..

Aku pon x taw nk create camne ape yg aku tgh feel nih..soooo..aku juz throw out kat cnie n maen bedal je tulis..oke x oke..itu yg aku nak tulih..jadi..gituu laaaah!

Owh..aku rindu die..even dah setahun lebih..kadang2 aku harap die dtg balik..kadang2 aku harap nih sume mimpi..tapi aku tau in real die xde pon..

Kenangan tuh best kan..kenangan yg kiter x boleh nak ulang macam wat final yg kiter x past paper then bleh repeat next sem..kenangan yg kekal kenangan..bagi aku mungkin cerite nye sedih..tapi kenangan lah yg masih bertanda dlm hati aku..

There could be beauty in tragedy..tapii bkn tragedy..more kepade takdir..anyway.

15.6.2008

-hari yg aku rase dah x lengkap

-frust mcm ape tah!

-hari yg aku mmg giler fail emotional management.*4 hari sebelum jugak*

-rse super duper punyer terkilan..

-simpan bunch of harapan yg sememangnye dah xde.

Kadang2 aku pikir..kalau aku boleh ulang waktu yg hilang..yg dah yg terbuang..kalau boleh hilangkan pedih mcm pakai pemadam hilangkan ape yg kiter tulih or tekan backspace..tapi x boleh..even nak anti clockwise kan jam pon x ubah ape2..tetap x dtg balik..jadi aku kene nangis ke.?..nak nyesal hantuk2 kepale kat dinding?.go with suffer?...perasaan yg aku rse bkn boleh switch off atau switch on anytime..jdi macammne?..

Macam nih..semua nie bergantung kepade penerimaan kiter..sejauh mane kiter syg seseorang..

Mungkin selame nih kiter sayang jer org tuh..tapi kiter lupe yg kiter cinta akan pergi tibe2..yg kiter damba zuppp..hilang!

Jadi kiter kene get ready arr..jgn sedey2 sgt even pain ain’t crime. kalau dah jodoh pertemuan setakat yg itu..itu je laa..sekurang2 nye kiter ade kenangan..kenangan kn tetap same.n kekal kenangan.

Cume biler rindu..perasaan sedih mesti dtg..kiter akan igt waktu kiter laugh+ tear..tapi it’s alright lahh..he has had his fair share of living.

Now..today..after a year.

Aku dah buwat desicion to move on..

Happy kn yg maseh tinggal..yg maseh ade dgn kite..dorang jugak antare concrete sebab life for.

Lagipon hanya kene pisah dgn satu garis..between life n death.

So DOA is the best contact!

To ayah..i love u..

More more n more.