Saturday, July 25, 2009

selamat datang ke rancaaaaangan WANNABABES DISNEY !

rancangan ini didatang khas dari tv 6 siaran tempatan pukul 12 tgh hari setiap ahad*puas gak team kami fight dgn team melodi utk bersiaran..tapi lihat..kami gak yg menang!!!..okee..usah diperdebatkan lagi..hyee!bersame hos baru andaaa...whydaaaaa!!!!!!!!..saye melaporkan dari tv 6..sekian toceyy.
kali ini team wannababes disney akan menyingkap kisah 2 artis ini yg menghangat industri seni tanah air kiter dgn kisah mereka..kapi kali ni kiter bukan terjah tapi..SERGAHHHH!!!

sebelum memulakan sesi temu bual..kami pon membuatlaa sesi photoshoot antara hos rancangan iaitu aku...whyda dgn anis gorgy n mye hoottt..gamba2 ini akan kami publish di dlm surat khabar kosmo kat front page..pendek kate..kisah kami lagi sensasi dari kisah akhil hayy cerai ngan ex wife dier ar..ataupon kisah rozita chek wan dgn bulu mate 3 tingkat nya!!oke..nie artis2 jemputan 'wannababes disney' minggu ini..anes gorgyy n mye hooottttt....!! mungkin penonton2 semua dah kenal mereka ni..yg begitu kaya dgn kontroversi dan gile glamer beserta baget divaaa!..
nih adelah antare sesi temu bual yg sempat pihak kami rakamkan..ayuhhhh...zazzzz!!!!!!!!
video video

Thursday, July 23, 2009

ym-ing dgn anesss comey

nih laa hasil nya kalo ym ngan anes apabila perut tgh senak...tpi hati tgh girang*klasik jugak perkataan hamba ini..

whyda67:hye anis comey..
anis: hye yda gorgeous
whyda67: jap anes comey..whyda comey nk wat register cik aizat comey nih..
anis: okey
anis: weh
anis: sok kte amik ko
anis: pkul 9
anis: ok?
whyda67: okeh anis comey..tpi anes comey kene kejut whyda comey kul 8 pagi coz whyda comey nak mandi dulu..
anis: toksah gedik2 nk mndi
anis: bgn sndri
anis: mndi umah akak
whyda67: oke anes comey..tapi whyda comey x comey ar kalo bgn x mandi..mcm mne tue anes comey?
anis: dh mmg xcomey pown
anis: reda je la
anis: aha
whyda67: eh,anes comey..anes comey x update ker ml nih?
whyda67: *mlm
anis: ya udah
whyda67: sebentar yg anes comey..whyda comey nk bce..chick ki daut
anis: yeahh
anis: cegu daud
anis: aha
whyda67: yey..cik anes comey..whyda comey da bce..anis comey..laptop whyda comey da elok..mak whyda comey dah anta jj..
whyda67: konon2 nk wat serperais tpi whyda comey malas nak bukak..last2..kantoi da baiki
anis: ahaha
anis: xfhm
whyda67: lantak kaw la anes kentut busuk..penat aku tiluh
whyda67: *tulih
anis: ahahhaa
anis: dh dh
anis: bln dpn
anis: kte update lg
anis: ok?
whyda67: anes comey..whyda comey rindu abg air comey..
anis: abg air mane plak nih?
anis: kt ummi ke?
anis: o kt psr mlm?
anis: aha
whyda67: abg air part 4 yg baek2
whyda67: comey
anis: oooo
anis: xpe
anis: bpe hri je lg
anis: sabo3
whyda67: tapi whyda comey rindu..komeiyaaa
anis: lain kali
anis: mnx no fon
anis: knon nk mnx
anis: nota
anis: aha
whyda67: ermm..bernas juga idea tuan hamba..akan patik praktik kan..
anis: tgok kaki la
whyda67: x sanggup tuan hamba..byk cagu kaki tuan hamba..ya rabbi
anis: byk la ko
anis: ahaha
anis: mnx je no fon dy
anis: nnt jd abg angkt
whyda67: giler gedik jika hamba menggunakan care itu..
anis: ahaha
anis: xde nye nyah
anis: jgn bwt
whyda67: mmg hamba xkn wat..elok2 jer die igt whyda comey nih budak baek..tros die reject hamba..merane hambe..
whyda67: wat2 cool je arr..
anis: jgn kome jual mhl plak
whyda67: mung nih..kecek gapo..
anis: awat ngn hang nih?
anis: dok pahe ko?
whyda67: pahe gapo..mung tuh kecek kayo lembu sembelik je kawe nengok..
anis: ahaha
anis: mende dowh
anis: xfhm
anis: aha
whyda67: translateaham apa..kamu itu cakap mcm lembu sembelit saje aku lihat
whyda67: amik kaw!
whyda67: bhs kamus dewan rakyat aku beri
anis: ahaha
anis: lain kali
anis: ckp bia terang
whyda67: i try to speak kelantanesne
anis: good try
anis:
anis: booooommmm200x
whyda67: shame lo pulok kawe!!
whyda67: aw3 ngak nahan deh
anis: cntik bhse
anis: penuh indah
anis: ayt bgne3
anis: *bnge2
whyda67: udah deh..mung nih..puji kawe..kawe segang laa
anis: bhsed endon+kelantan+ganu=enlanu
whyda67: what u talking about??
anis: about i talking is language
anis: ahaha
anis: bhse pasau
whyda67: pasar yer PASAR..u're really bad in malay language..gone mung bley dapek A1 nie..
anis: bf i ddk melaka bndr besejarah
anis: so i kne ckp la
anis: bhse melaka
whyda67: abg air pob duk melaka..gua xde plak nak pgl pasau2 nih..melebeh mung!
whyda67: *pon
anis: xpe
anis: kte kne eratkn hbgn dgn bhse ye
anis: baru la org trpegun
whyda67: owh..luper nk tanye..mcmmne dgn buntut anes comey..cengkerik dah kuar ker..ape kate doktor..anda buasir?
anis: xde pape sbnanye
anis: sume nye dijamin selamat & disahkn halal
whyda67: erm..pasti enak..cengkerik spicy..
whyda67: pergh..solidd..
anis: cik farah wahidah
anis: cukup la anda
anis: mngarut2 mlmm2 mcm nih
whyda67: baek lah anes..esok kejut ar whyda comey kul 8..pelisss!
anis: ngak mau!
anis: kte pown
anis: xtawu la bgn pkul bpe
anis: tp nk g amik ko mmg opkul 9
whyda67: haa..amik cam tdi pon oke..
whyda67: asal nk kul sembilan..
anis: sbb
anis: blk 2
anis: kte nk bsoh kain
whyda67: baget pegi basuh kat bendang..
whyda67: eh,sungai
anis: xde la
anis: kte igt
anis: g pg2
anis: blk 2 kn
anis: smbg tdow smpai ptg
whyda67: astage..
whyda67: oke arr..
whyda67: kaw sampai..roger2 ar
anis: orite
anis: mye pown ckp awl
anis: kte ckp kt dy
anis: bgn2 xyah mndi la
whyda67: wey..kaw mmg suke tgh wajah sandra bullock aku ek kalo x mandi..
anis: bla r
whyda67: aku try sedaye upaye x memandikan diri..
whyda67: oke aku nk tido..
whyda67: tata
whyda67: nightmare yar~
anis: okok
anis: daa

Wednesday, July 22, 2009

apelagi yang u x puas hati dgn i..tell me!!!!!!!!!!

helooozzzzzzz!rindukan i ker??..i rindu u jugakkkk....

kepade anes n mye...rindu..rindu..rindu...*ahh..gedik beno aku nie pehal ntah..eh,aku terkene symptom H1N1 ker?..nee hi.hee!!

aku pon dah naik kematu dah dok kat dlm umah aku yg serba indah permai..ikan mati dalam akuarium x kuar lagi..

aku mule stress..depress..kemurungan lame2..nasib baek yer..basib baek..uitm seri iskandar..dimane uitm yg sedang cik anis azleen kiter sedang cuba mati matian utk dptkan dean list..akhirnya sukacita nya dimaklum kan ditutup seminggu..dengan perasaan sedey anis call aku..

nie antare conversation saat die memberitahu kegetiran yg dihadapi

*ada certain2 part terpakse ditambah bagi memberikan jalan cerita lebih dramatis..

plot cerita:ketika ini aku sedang layan movie 'cinta pertama' kat youtube..tetibe hp aku berdering..*nak berdering jer.."dihati tertulih sejuta kisah tentang dirimu dan pernantian aku"*dinyanyikan oleh arilasso..

ohh..ade call..hatiku berbisik..

Ya Allah..anis call..malang nye...hak3..

aku pon angkat.

whyda:heloo

anis:helo..whyda!

talian agak bising disebelah anis..hal ini menyebabkan aku menjurus ingin melempang2 anis..call aku tapi x dgr sgt..tue mmg x lame ar tuh!

bzzz..buzzz!*mcm tebuan la pulok bunyik nye..
tpi sebagai sahabat sejati..aku berusaha keras..berlatih tubi utk tangkap ape yg die nak ckp..laptop aku tinggalkan..aku kehulur kehilir nak dptkan signal..*celcom nih mmg dasar bangang..kate coverage bagus..nyambung terusss..MANE BUKTINYA??!!!!!!

whyda:wey,aku tak dgr arr..

anis:buzzz..bezzz..bzzz*apetah anis berzikir..aku x phm...

whyda:wey..mende aku x dgr..*berkire2 ingin menutup saje hpon..

anis:kat sini dah 100 org kene kuarantin H1N1..

*baru kuarantin beb..relax ar!aku pon 9 org positif..cool jer..*bangga.

whyda:haaa!ye kee!!!*aku menggempakkan suasana..

anis:kiter cuti!!!

wo woh..!!!owh..nie melebeh..!aku cuti..die pon nak cuti..
malahan..die cuti sampai rabu depan..aku sampai ahad jer..benciii!!!!!

whyda:kiter kua nak?*dlm bengang2 die cuti gak..ade hati gak nak ajak kua..

anis:oke..tpi kiter kene duduk uma sbb kuarantin..

*kaw dok ar umah diam2 sorang2..aku bebas...hik3

whyda:oke nnt kaw msj aku..

anis:oke..byee!

die call aku semate2 nak britaw die cuti..!!!nak wat aku jeles!..bkn nk tanye kabo aku nih sehat ker?..dah mandi ker?..aku dah sehari setengah x mandi nih anis!!!*jujur aku nih umum kat blog..


mlm tadi..aku ym-ing ngan cik anis..
so..setelah berbincang..die pick up aku kul 12 tgh hari dgn myvi kelabu nya mungkin utk bwk aku kua..aww..x saba nowk!..tpi kua mne jer..die bawak aku gie umah die jer..gile adventure kitorang!

okeh!tamat pasal anis..aku nk citer pasal mye!

mye nih..aku dah lame x contact die..segan mungkin*ahh!bedebah nak segan..
aku usya2 arr blog die..aku detect yg die dah makin mendalami love2 nih melebihi aku nampaknye..*hei!lawan tok guru nampaknya.

jujur aku nak cakap yg aku jeles dgn mye yg masih cuti2 malaysia..*apesal whyda oii..uitm lendu x syok ker?...erm,,pikir2 nk beri jawapan aper..well..(-_- ")

tapi aku dah x jeles sebab mye hye reti pakai eyeliner kat bawah mate jer..aku reti pakai atas*tuka topik yg x relevan.

owh..kepade mye dan anis..aku tuju kan lagu nih..all this time-juwita suwito..ayuh..marilah rakan2..suatu hari nanti kiter tubuhkan kelab koir bersama2..






Thursday, July 16, 2009

kajang pak malau..kajang berlipat..

"penantian satu seksa yg tidak tertanggung..
oleh tubuhku yang kering dan layu...hooo"

menanti dari hari isnin..bawak ke hari selasa..tgu sampai ari rabu..last2 ari khamis bru aku taw yg student uitm boleh balik umah...haaaaaaaaaayooooooooooooooooo!!!!

cakap dekan x beri cuti..tup tup skang kami dapat cuti..mushkil juga yaa..tapi sape pedulik..ape yg penting bagi aku..aku balik..duit pon da abeh..kalo aku x balik tue keje gile name nye..org kene virus H1N1..aku kene kuarantinkan diri sendiri sbb duit da abeh..

kenape duit bleh abeh???..lagi mau tanye kenape plak..kalau da tiap2 malam ade je orang melalak kat luar pintu bilik ..jual makanan..sekejap2 jual jambu...jambu..jambu..
dadih...dadih...nasi goreng peria..nasi goreng peria..ergh!sedap ker peria...?

oke2..tutup citer pasal peria dan dadih tadi.
sekarang aku nak kabo pasal induction..bukan injectionnn..

selaku pelajar part 1 kami2 yg diklasifikasi kan sebagai budak bawahan terpaksa kehulur kehilir terhegeh2 pergi cari senior part 5 utk dpt kan tanda tangan diorang..nasib baik ar blok aku nih ade 13 org je part 5..kalo 130?..maw meroyan aku tgh2 blok nih.

malam tadi..aku dgn lily dan faten pegi ar merantau ke bilik senior part 5..ade yg nak beri tanda tangan ..tapi aku kene menari pulak dah..!..yg kua lagu rentak tehcno..aku menari da macam zapin ape kes??..pastu aku kene bace peraturan kolej dalam bhs "O"..siswi2..kene sebut "soswo"..pergh!..nak abeh kan satu line pon hampir2 nak terberak rasenye..tue blom campur lagi bunyik gelak faten..baget nak jadi backup singer aku ar..diam ahhh!..

biler dah masuk dalam bilik dorang..macam2 pulak ditanye..siap tanye kami nih ade boifren ke x..ceh!..tercabar kreabiliti i taw!!..dgn penuh arrogant nya aku pon cakap..
"i'm single but not available"...ngeh..ngeh..ngeh!..baget x layan ar kapel kapel nih..!kami datang ke uitm lendu nih nak menuuuuntut ilmu jer...ye arr!..depan senior..xkan aku nak tunjuk gedik plak..kang tak dapat plak autograf dorang!!..pastu tanye abang aku umor brape..blajar kat mane...helooo u all!!!u all x tgk lagi abg i!!menyesal nanti..u kene tgk rupe die dulu...!u kenal arumugan..?ala-ala laa...kahkahkah..okeeey..ape ape pon..layan ar gak senior2 nih..dorang gorgeous2 jugak..!hak3..dapat2 plak YDP kitorang..ROSMARDIANA..pergh..rock siottt..hidup dang anum!!!tapi rock2 die pon..memilih gak bile nk beri autograf..adeke patut die xnak pakai pen kilometrico aku..ye ar..aku taw ar pen aku tue harge 90 sen jer..die cakap nak pen mahal2 jer..!!!..oke mak..sila bace..pasnih adek nak pakai pen mahal2..rm 5 ringgit and above no excuse!bile jadi kes macam nih..sape nak jawab..cakap ..cakap?!!

dah2..tu jer!!...nadia,adek da update...!

Friday, July 10, 2009

buat-buat mengerti..

okeee...welkem2 to my blog!!..ari ni aku nak citer sket tentang ketidak mengertian aku ttg perkara2 yg aku kene wat dua tiga menjak nie..

pertama tama skali ialah biler lecturer aku suruh beli buku untuk subjek2 yg dorang ajar..dorang suh beli cepat2 sbb nak gne cepat2 tpi masalah yg aku hadapi ialah biler aku gie je kat 'e-point'..*e-point ialah satu2 nya kedai buku yg terdpt di uitm lendu ini..*buku mesti sold out...go ne nye aku nk beli..bile kitorang nk beli buku kat luar..x bagi plak..kerek sgt..dah ar aku nie last minute-tor..tapiiiiiiiiiiiiiiiii...skang masalah aku da setel..cume..cume..cume..skang aku telah terbabit dgn masalah uitm yg dihinggapi virus..H1NI...ohhh emmm jiiiiiiiiii!!!!!!...OWH TIDAK...!!..owh suke jugak..sebab kami berpontensi mendapat 'cuti rehat' selama 3 hari'...tapi khabar nya..dekan x luluskan..why..why..why???!!!!!!!!!!!

eh,encik dekan yg menyerupai dj dave..tidak kah encik dekan nampak bhw sudah 4 org student part 1 yg positif H1N1??...lalu..bgaimne nasib kami ini..dah arr aku ade symptom virus itu....konklusinya disini...BERILAAA KAMI PULANG..!!!!!

antare sebab musabab yg kami patut balik ialah spt yg tertera di bwh:

1:duit daaa nak abehhhh..

2:famili dikampung sudah meroyan pgl balik*padahal bru je balik sne.

3:laptop x mampu mengeluarkan bunyi*alasan yg bernas utk balik..

4:bilik dorm xde dapur..

5:toilet xde heater

6:pak guard garang*gilaaak

7:esaimen banyak..

8:abg senior ramai gay***keciwaaa

9:last but not least...H1NI....piggy flu...no..no..no!!!

ayuh para student uitm lendu sekalian...kita mogok xnak mandi kalo xde cuti...

berkhidmat utk negara,
whyda..

Saturday, July 4, 2009

uitm dicelah limpa ku~

"yey yey..wahidah update...yey..yey..!!!"..."tocey..tocey..".."gile ahh..wahidah dah kembali..".."pergh..siot..wahidah dah mencapap balik kat laman maya.."*eh,ker alam maya..erm mayaaa kareenn..ataupon kareena kapoor..kapor barus..adakah ada tahu yg kapor barus bukan kapur kasut ataupon kiwi..tahukah anda?

OWKEEYY..itu mungkin antare suara2 sumbang yg kedengaran antara peng'follower' tegar aku samada yg rasmi ataupon tidak..mane taw kalau aku pon ade silent reader ker..hei!!..awas..i watching u..when u watching me without i see u watching me..when u look me in the eyes..pergh!speaking dah macam laicikang..

maaf yar sahabat handal sundal sambal sekalian..hoho..kidding2 je owkey nowk..*maknyah da aku.
ala relax ar babe..baru seminggu aku x update dah nk mengigau masing2..gilak meroyan asal..??ape HOOTTT sgt ke blog aku nie..ape VOUGE sgt ker costimize aku nih..ape kejadah nye sume ini..jawab..jawab!!..aku tahu aku nih sgt laa diminati lapisan masyarakat..taraf da macam tira bank..okey die lagi femes..admit it..tpi aku juga perlukan privasi..i need space..walaupon space shot x pernah naik sbb gayat..aku tahu...aku tahu sume tu..aku sedar..but please..peless!!
..wey seminggu..tlong ar jgn rindu dendam ngan aku..tolong arr..tolong ar jgn hujani pelbagai sms ghairah pade aku..dah ar aku nih lembab tekan keypad..*andai saja ada yg menanti penulisan blog aku..apakah ada?..


tapi bukan hal diatas ini yg aku ingin perkotak katik..atau ayam katik..serama mahupon ayam laga..TETAPI..ayam drumet.


oke..oke..nie betul..serious2!!

menjelang tarikh 27 jun yg lalu aku telah berlepas ke melaka utk melawat A famosa..*tibe2..bukan2..aku cume pergi mendaftarkan diri sebagai pelajar junior yg berhingus yg bakal dihentam senior yg mempunyai masalah mental yg dirasuk syaitoonism mungkin..

aku bertolak dalam kul 7 pagi..nk kate aku berdebar2 nk masuk..x ar sgt..nak kate nerbes..x ar jugak..nak kate x saba2 nak usya abang senior..mungkin yer..mungkin!!..sepanjang perjalan hati aku tenang..muka ibarat terkene percikan ilahi..ketika dlm perjlnan ..tetiba lagu pusara dilebuh raya pulak kuar...cis!!seram2!

sesampai jer kat perkarangan uitm..aku terase seriau..oh my god..oh man..oh no..oh..em jii..oh pelagi nih?..gila sesak..gila ramai fasilitator yg gagah perkasa yg rela menjadi petunjuk arah..*nk adek teman bang??ngeh3!..mereka maseh lagi mampu tersenyum manis walaupon matahari yg bersinar memanahkan vitamin E..tapi dulik ape aku..vitamin x vitamin..panas seumpama kantoi aku lame x mengaji..astagaaa! ma rok bukaa!

apabila sudah selamat kete di parkingkan aku pon pergi ar tempat mendaftar..tapi aku kene pergi sorang..berdikari babe..!.walaupon lipatan kain dah terkebelakang..walaopon..selendang dah senget..walapon eyeliner dah ade kesan2 penuaan..walaupon lingkaran bawah mata tampak gelap..gunalah garnier..*promote iklan..gila baik aku nih.tapi aku gagahi..

berbekalkan peluh yg bley dibuat bekalan air masin,aku pon pergi ke meja pendaftaran..
akhirnya aku ditempatkan di kolej dang anum..kenape bukan kolej jebat..hang tuah..mahupon lekir..kenapaa..kenaper..why??..seumo idop aku..x penah pon dapat roomate laki..
cukup2..tabah wahidah..kaw kuat utk harungi sume nih..

akhirnya aku dapat rumate wanita..anak mami..org penang..bile bercakap..die stail penang..aku stail pahang..biler campurkan..da macam slang org scottish kacukan mesir bunyi nye..akhirnya kami happily togethr..but dun wori ..i'm straight oke!

setelah selesai kemas2..mak pon nk pulang..pasti mereka akan merindui aku..kahkahkah..branie x rindu aku yg comey nih!..

dalam pukul 5 ptg mcmtu..aku ade briefing dari senior part 4..5 dan 6..muka2 taiko..muka2 yg sengaja wat aku nk kencing byk kali dlm sehari..pendek kate sistem pencernaan aku lancar ar time orientasi.

cakap briefing sekajap jer..sekali amik kaw!..sampai kul 3 pagi..pastu kul 4 pagi da kene bgun..ape kes?kat umah pon blom tentu kul 4 petang aku bangun..

start ar orientasi aku selama seminggu..hari2 kene bangun kul 4 pagi..tue blom kirer yg terbabas tido..teros x mandi..nk cuci muka pon x sempat..capai bju kurung..capai selendang..pang pung pang..pecut 160 kilometer sejam aku lari ke dataran..mulut berbau??..tidak2..aku sempat capai dentine jugak..hoho.


hari2 dengar ceramah..senior wat game..tapi aku...tido ar yg menjadi kebanggaan..oleh kerana terlalu taksub dgn terapi aku itu..amik kaw..senior amik gambar gne camera nikon pastu lens kalau bley nk pakai ala2 teleskop amik gambar aku..cis..tahu ar aku tido ala2 pelakon korea..x payah ar nk tangkap..!

setelah seminggu di basuh lumat..akhir aku jdi mahasiswa uitm alor gajah dalan course masscom..bangga + riak..*tue blom campor lagi gedik..bongkak..hidung tinggi..hidung belang..harimau belang..harimau bintang..cheetah sume..blom lagi!

okey ar..tue sahaja yg mampu aku lakarkan di papan skrin ini..nanti andai ada jodoh antara kita..pasti kan jumpa lagi..

tata~