Sunday, November 29, 2009

chenta perlukan 'pengorbanan'

cinta ayah kepade emak..cinta atok kepade nenek..cinta boifren kepade girlfren..cinta anak kepade ibubapa..

cinta KAMBING?
sembelih laaa jawab nye!

oke-oke..aku tanak skip citer..lagipon..setiap citer mane bleh trus citer klimaks..kene ade intro..
jadi..sama2 kita saksikan perjalanan hikayat rayer korban wahida da hotters!

....tet..tet..tet..kring!!!!!!!!!!!!
*ahh..itu tipu..mne aku ade jam loceng..gne alarm hpon suda!

*ahh!..itu lagi menipu..gne alarm hpon pon x sedar2!

jadi..emak saje yg keluarkan suare yg boleh mencapai tahap pembesar suara!

aku bgun..dan pergi mandi..suasana pagi itu agak mendamai..terdgr burung2 berkicauan..org2 kampung sibuk bersawah..ombak menderu..pokok kelapa melambai2 kan daun nya..
*oi..taik lembu..aku mimpi lagi*

pagi itu aku bgn dan tros mendaki tangge dan pecut ke toilet utk memandikan diri..air punyer arr suam sampai menggeletar satu badan..air rumah atok mmg sopan paip nye..perlahan je mengalir..mmg kene pupuk nilai2 murni kalau ade dlm toilet..cthnye:bersabar.
sementare tgu air penuh dlm baldi,sempat juge aku gosok bibir sekali.

bile aku dah siap smart + ayu..tibe2 adek sedare aku yg takut sunat ini dtg lalu mematahkan riuk pikuk bersepai hati aku utk beraye dgn cakap rupa aku mcm hantu gare2 memakai eyeliner!..terencat semangat raya aku ngek!

tapi aku bidas dgn sekali lafaz..

"awk x sunat lagi jgn banyak bunyik..karang saye sunatkan..bia ilang sume !!!"

******
ruang legar dapur atok ku,klang.

xde sesi bermaafan pon tetapi sesi membaham ketupat..nenek the hotters yg anyam..

gempak arr nenek gua!..nenek lu boley ker??

pastu kami mintak diri dan fly2 away ke kuantan pulak melawat atok kuantan the hotters water heater pulak.

perjalanan memakan mase 4 jam..mule2 kami tido sahaje sepanjang perjlnan..aku tido2 ayam sahaje..bkn ape.. kalau air liur keluar...takut hilang seri pengantin

tapi biler da bgn tido ini lah hasil nya

lenguh rahang aku buwat mcm nih!..muke paes sepet berjalur2 lagi.mujur dlm kete..kalo x.aku igt nak wat pose menarik sket tapi xnak pulak aku kalo megan fox bengang.x ske arr gaduh2 sebab mende kecik camni.
eh..eh..paes..mesti die igt die edwart cullen...berat ke edward juling adelah sket2.*aku jugak yg fotogenik*
oke..aku angkat bendera putih~~
dlm gambar nih..along arr paling fotogenik..sile perhati rupe beliau..hahaha..sumpah geli urat kentut.aku igt paes snap gambar 4 org jer..skali along yg over2 pose..x thn siottt..mcm oprah laa abg aku nih!

sampai kuantan kami ziarah kubur ayah..*al-fatihah*

sampai umah tok..kami sibok carik lembu dlu bkn carik tok..hahaha..

bila dah lame x jumper..mcm2 kami ngumpat2..haha..xde arr kami bincangkan hal ehwal negare..haaa..tok aku kat kuantan nih pon the hotters jugak..siap tye nadia

"awak da ade calon ker?"

parkinson sejenak nadia.

selepas membedal nasi minyak tok the hotters hip hop..aku pon bantai tido..ptg tuh.kami mintak diri..

selepas bersalaman dgn atok..mak cik uda..n last but not least..aicu..aku dan dila tros pecut 4 kali 100 ke surau utk xnak melepaskan peluang bergambar bersama selebriti..

sape selebriti jemputan surau kali ini?
selebriti itu adelah...jeng..jeng..jeng.."lembu surau beserah"

whyda comey:i'm your fan!

lembu:oh girl..i too young too die..

dila:for god'sake..redha je ar babe!

*terkilan sebab x sempat mintak autograf that day..sob..sob..


hari raye ke dua..destinasi..klang~

atok tercinta membeli 2 ekor kambing mat salleh..
dua2 jantan sebab berak merate2 rate..pijak pokok ros atok serta ganas meroyan..tapi daging nye..pergh!x tergamak nak citer..selamat wat kuah qurma'..mengancam..huh!
bersame arwah kambing.*kuang ajo aku sengih2 siap peace lagi*
sesi tangkap gambar bersame peminat.
ni pehal paes buwat pose megan fox aku nih??*haih..kambing nih mesti berdendam ngan kami pasal kami bleh ijak2 maruah die dgn menangkap gambar beliau yg telah passed away.

ape nak di kate..nenek pon join sekali dlm sesi fotografi.
sesi post-mortem sedang dijalankan oleh pakar forensik..dr azlan cube mengkaji punca2 kematian manakala dr syukran menyiasat berape bulu kambing yg keguguran.


atok aku nmpak cam pemuda belasan tahun pakai cap tue.*tuee diaaa..fokus betul tok!
haa..skuad bantuan utk along dah tiba...bapak keras kulit..boleh mencetuskan stress..tapi aku berusaha mempamerkan riak muka yg mengujakan!
dari jendela..amacam..semartt x?*padahal lari dari nak sembelih kat tgh panas terik..hik.

sesi melapah daging serta agih2 daging kepade sedare mare rakan taulan dan fakir miskin sedang dilakukan oleh family pak teh 'o ais..
*aku jadi mandor manakala mak ude jadi supervisor..eh jap..bkn lebih kurang je ke tugasnye?

oke..itu saje segmen raye haji tahun ini..sari berita utama.

selamat siang!

Wednesday, November 25, 2009

kompilasi hikayat panji semerang

oke.tadi aku tanye dila..biler kiter raye?..pastu die dgn muke super bongkak nye britaw hari jumaat nih.aku dah mcm...haaa??..ape minggu nih ker?ape sume nih?camne aku boleh x pasan nih?patut ar dapur dah mcm mak baru lepas dpt tempahan catering.aku seperti biase..buat x taw..selamber yaya tgk tv citer indon buwat x sedar ape yg sedang berlaku.aku sebenarnye mmg kurang sehat ya tuan2 dan puan2..ini kerane mlm tdi aku telah teguk ais kosong dan hasilnya, pagi ini aku sakit tekak..rase mcm kertas pasir tersangkut kat kerongkong...pastu hidung dah tersumbat..tekak super duper gatal sampai ke telinga..pakej lengkap sekali dgn demam2 manje.*mlm tdi x boleh tido,so aku kacau dila tido..saje maen tindih2 badan die..aku tindih kaki atas perut die..pastu die kate x boleh bernafas..aku tanye die

'awk nafas ikot perut ker?bkn ikot mulut ngan idung je ker?'

'ye ar..nnt ila x boleh kembung kn perutt!'

pastu aku berhenti..5 minit..10 minit..15 minit..still x bleh tido..aku maen tiup muka dila..mase tue mmg die mate ngantuk giler..aku tiup kuat2 sampai nak terpercik air liur..pastu die bukak mate bulat giler.. masam gile muke pastu biji mate merah..huh~ terkesima aku..tros aku alih hadap tingkap.

tapi bkn ini yg aku nk sampaikan..begini.baru2 ini mak ade suh aku masuk kan gambar die dlm blog..ewah2 makkk..nak vogue jugak mcm aku...pastu abg aku pulak suh...pastu dilah...gua dah stress...aku dah mcm...apehal nak kene wat sume nih?!!
tapi sebagai anak serta adik beradik yg solehah,aku buat laaa...

first of all..FARAH ADILAH BT MOHAMED JAMEL @ dila @ dylla @ donald duck
aku mule kan dgn dila pasal dulu2 mmg aku ade nk wat entry pasal die..tpi entah mmmne asyik luper +*mcm x perlu jer*..pastu kesian sebab die nak tgk wayang citer pisau cukur utk kali keduaaaaa...tapi aku mmg mls tahap sundel bolong..mule2 ckp nk pegi ari isnin..pastu kensel bwk ari selase..pastu kensel sbb die ade klas ngaji pastu die ckp.."xpe arr..lps raye.."
mcm lawak pon ade..die yg beriye2 ugut aku suh ikot pastu die jugak yg banyak acare bagai...aku x kesah kua asalkan ade org nak payung..so dila mmg seorang yg suke menabung jadi mmg menjadi kewajiban aku arr utk tolong korek kan tabung.*dila nih kaye dol..aku pon terkejut tgk duit die..pergh.kelas satu punyer penabung*haih..kene wat baek dgn die lepas nih nmpaknye.
ehek..dila nih mmg esaited kalo nak join2 rombongan sekolah..pergi perkhemahan..siap packing seminggu sebelum..kadang2 aku pon konpius..adek aku nih nak pergi camping ke pegi haji?bwk brg mcm xnak balik umah dah.
erm..around bln 7 lepas,die ikot rombongan skolah pegi KL..kirer mmg esaited terlebeh ar..mlm tido sengih2 x tentu pasal..aku tgk pon seram..kene sampuk jin tanah ke hape minah bonsai nih?padehal kalau ikotkan selalu jer aku bwk die gie kl..tapi die kate..die nak pegi melawat muzium,aquaria,royal selangor..owh oke..memang takkk ah aku nak bwk die tmpt mcm tu..boleh kene darah tgi mendadak.*siap dlu kalo ayah aku bwk,aku rase cam nak ckp.."xper kami tunggu diluar saje" tpi x brani pasal ayah aku garang*mne x nye wey..dulu kitorang duk pahang..so bile pegi kl..ayah aku xde ke laen..bwk kami gie muzium2..aku dah rse cm cramp kaki..sejarah2 mlaysia nih mmg aku dah khatam sampai ke sulawesi ..jadi biler dila pegi kl, mak beri ar die duit 50 ringgit...wah-wah-wah..bkn makanan cikgu served kan ker?pastu mak kate xpe,beli cenderemate.aku dah stress..aku kalo kua..asyik kene dgr mak marah dulu dlm dua tige slot..bru dapat duit..c'mon ar mak..adek pon nak beli CENDERAMATA jugakkk!

pastu biler balik aku tgk die bawak balik anak patung harimau..wane putih..tapi sekarang dah berat ke kuning kehitaman..biler kenang balik ..waktu darjah 6,aku ikot rombongan pegi cameron highland..aku tgk kawan2 aku beli sayur bagai..aku jeles jadi aku pon beli mcm2..dari tomato..cili..terung bawak ker kotak teh..padahal mak aku pegi kursus 3 minggu..bkn nye ade org nak masak pon..biler balik,ayah aku dah pelik +"pehal anak aku dah mcm penyeludup sayuran nih?"..sape nak masak mende2 tuh sume..aku ckp,kawan aku sume beli jdi aku *konon xnk kalah arr*..last2 sayur sume jadi jeruk jer dlm peti ais.
jadi aku rse dila lagi orait arr dari aku..wuuu~

oke tuh jer arr pasal die..stress aku citer panjang pasal die!

AHMAD AZLAN B MOHAMED JAMEL @ bum...bummm citttt @ hippo baka afrika


abg aku nih mse zaman KRU dulu selim jer..kadang2 aku rse die cam yusry pon ade...hakhakhak..kalah model tummythree*entah-aku-x-reti-eja*
entah sejak bile jadi palmbotol pon aku x taw..die nih slalu jer exersice tapi x turun2 lemak-lemak tepu..tapi abg aku selalu rase die begitu comel dan gebu.
member aku pon x abeh2 suh aku kim salam kat abg aku..*aku dah geleng2 kepale*dorang mmg ske dgn mamat montel agaknye.tapi mak aku suh aku pulak yg kawal makan padehal BMI aku abnormal beb..anoerozia dan nak ke bulimia..aku syak lemak aku byk transfer kat abg aku ar.pastu abg aku nih die suke jadi kan aku punching bag die secare curi...haaa..nie mmg aku stress.pastu die ske makan buntut ayam..hahaha..buntut ayam madu pon sodappp!

NORLIA BT ABDULLAH @ mama hottt


ini emak saye..beliau suke pergi kelas memasak dan buwat kuih muih dan roti-roti juge..kadang2 sampai aku rse perut dah jadi mesin experimen.mak saye seorang cool..die suke mengigau mlm2..aku kalo tgh layan tenet dlm bilik pon terkejut dgn aksi separe sedar beliau.mak suke masak2 pastu kuali + periuk+ mangkuk sume akuuuuuuu jugak yg kene setel kan...stress.

pasal emak x boleh tulih byk2..pasal itu sume private n confidential.*yg pasti rendang mak sedap wok*

pasal nadia n paez laen kali arr weh..dorang pon x suh aku citer pape..so apehal aku nak bukak pekung di dada nihhh..jadi letak gambar je ar..karang touching x tentu pasal pulakkk!

*alamak ..tibe-tibe rindu kat budak klass..

cis!rindu nak lawan counter strike ngan ehsan dlm klass comp lab.kitorang sme2 x reti maen..tapi degil tahap x igt nak maen jugak..pastu biler x jumper musuh,men tembak jer askar sendiri..ahh!askar yahudi kott..bkn nye tentera bergajah abrahah!kirernye aku dah tolong ar bunuh tentera yahudi beberape kerat..

agak2 dpt tolong palestin x?..ehek.

Tuesday, November 24, 2009

taufan pun berlalu..

eheh..mak dah x mengamuk...fuh..lega.
malam tadi mak mengamuk dah mcm cikgu math aku waktu darjah enam gayenye..seram2..haih!
pade mulanye aku igt mak marah2 manje saje*tang mne manje je pon aku x taw*
sekali amik kaw,aku yg tgh kusyuk layan 'tutor friend' ni pon terkene dua tiga das..pergh.

begini citer nye*flash back..flash back*

mak aku suh aku kemas umh..jadi aku pon ckp"nadia kan ade..suh die arr..die x wat papepun cuti nih"

mak aku pon bls"awk suh nadia..nadia suh awak..men passing2"

"adik basuh dah toilet..basuh pinggan..kemas separuh umah"pintas ku bertubi-tubi.

mak diam sejenak...mungkin menyia kan ape yg aku ckp*hikhikhik*

tapi x lut jugak...mak keep bercakap like tiada lagi hari esok.
aku yg tgh dload lagu korea nih pon bertuka jadi swing mood..adoii..aku xbleh derhake2 selagi x dpt result final.sebagai anak yg paling taat dlm umah,aku pegi ar kemas ruang tamu ala kadar..angkat2 kusyen yg bertaburan kat lantai ..sapu sampah sampai berlanggar dgn kerusi..ketang ketung..ketang ketung..mungkin aku ade bakat jdi drummer lepas nih!

setelah selesai jer aku dload.. aku praktis edit gambar pulak..pucuk pangkal aku keje hadap skrin laptop je ar sehari semalam..abeh tuh dah mak x beri aku kua utk bermasyarakat..xkn aku nak tdo cam nadia?nadia yg pemalas tuh!!

pastu sehari sebelum tuh aku kua gi mid ngan nadia..tadi otw balik kami singgah mcD..tapi tragedi yg x diduga terjadi semase berhenti makan kat shell..."air milo tumpah."

sape punyer angkare?

aku le*bangge angkat-angkat kening*

wo..woh..x sengaje oke.semuanye berlaku kerane kehendak takdir yg maha mengetahui.
aku x pinta jadi begini..tapi..tapi kenape aku jugak yg kene...walaweh emosional kemaen..aku mane masuk ar emo2 nih..tapi nadia ar yg emo lebeh pasal die gie class dgn kete yg bau milo basi...ha.ha.ha..aku jugak yg kene dgr die membebel mse nak carik pewangi kete..aduiii..tensi meh.*mujur aku nie mampu kawal kestabilan emosi dgn baik*
tapi masalah itu telah setel setelah kete di anta servis..fuh..lega utk kali yg kedua.

pastu dila pulak ajak aku tgk senario..sumpah!..nie mmg aku x beragak nak temper x tentu pasal...apehal aku nk tgk sampai 2 kali citer yg aku da tgk..kalo tgk pisau cukur x pe gak..ade si gigi besi yg comey itu

*sumpah shahredza minhat kool abes-ayat die yg mmg berhantu pade aku sampai sekarang..

'"mcmmne dgn mase depan anak2 awak?"'

*sumpah-sumpah,korang kene tgk citer nih..hoho~


weh,sumpah-sumpah jugak..tadi kiter kat mne tadi..adoii..

haaa..nak di konklusikan citer..bkn dlm alam nyata saje aku dilanda masalah yg menyebabkan mood aku x stabil..tapi sampai terbawak2 dlm mimpi..mengarut2 aku mimpi..hari2 pulak tuh..camne nak dapat tdo yg secukupnya kalau begini..pastu mimpi nak yg tragik2 jer..sampai menangis2 aku dibuatnye..biler bgn aku tgk aku sorang jer yg tgl atas katil..mak dgn dila da bgn..aku tgk jam..uoh..dah pukul 12.34 tgh hari..patut arr mimpi buruk..sampai seru suh bgn tdo rupenye.

bile bgn..aku lap air mate yg mengalir gare mimpi buruk..tapi sekali lagi aku dgr mende lain yg menangis melolong melalak...apemende lah pulak..haaaaih...stress aku lagi sekali kembali datang.
aku telek2 kat lua..erm..tv ruper nye..

aku sebenarnye kurang faham..kenape arr asal nak raye jer,mesti tunjuk citer raye yg sedih2..rumah terbakar pagi raye laa..abang meninggal dlm tdo laa..adek kene tangkap khalwat mlm raye laa..eksiden otw balik kg nak beraye laa..

bukan ke raye itu hari kemenangan...!

org melayu suke wat emo apehal pon aku x taw arrr!

tensi..tensi.

sudah2..jgn stres + emo + tensi + mengamuk..

sekarangkan tgh cuti..bukan musim nya kalo nak stress-stress.

tarik nafas..lepas..haaaaaaaa!

Tuesday, November 17, 2009

oooo.yeee ...errrr???

sebulan lebeh x jumpa umpame 100 tahun lama nya..rindu beserta iringan tangisan sendu dihati sudah x mampu diri ku yg melidi ini melawannya.sempat berpujangga pade ptg hari tanpe mempedulikan petir ribut yg sedang membalun2 kawasan kajang pade petang ini.siapa itu?..oh..aku rupanya.*blogger tegar yg x takut terkene renjatan kerane berkeras mahu menggunekan internet utk tgk citer jepun(nur kasih turut di selit disamping nya) tapi pandai kemas rumah.

pade asas nya,rindu ini aku tujukan pade cik cengkerik dan cir curly yg dah x curly rambut kerane sudah berat kearah kemaggian.

seperti anda sume maklum. maisarah mohamad @name vogue nya.mye.. tlh tersenarai sebagai pelajar uitm lendu dan secare saintifiknya menambahkan beban aku nak menjage makan minum makcik nih bagi mengelakkan kebuluran dan menitik beratkan masalah amalan x mandi pagi yg sering diamalkan oleh beliau.

adakah cik curly gembira?

apakah mye gembira?

gembira??

oh..usah di perjelasskan lagi..sudah menyerupai ungka lagak nya.

tapi pade kebiasaanya pun , mye sering tampil seperti itu juge..sebagai sahabatnya yg kool..aku redha.*ye x anes?*

aku tahu..anes sering menyokong apasaja laras bahasa yg aku gunakan.


secare am nya,aku telah keluar rumah pade hari selase bersamaan 17.11.2009.(abaikan tarikh diatas.)
pade mulanya aku x dibenarkan merayap oleh bonda tersayang,toh puan patinggi norlia kerana aku sering keluar(tanpe kebenaran)..jadi utk mengelakkan bonda murka dah mengeluarkan cubitan ketam nya,lebeh baik aku mintak kebenaran.. hal ini kerane jika aku turut bersilat dgn bonda,pasti sumbang teknik nya.
antare kebaikan2 meminta kebenaran dgn ibubape ialah:
1.perjlanan akan menjadi lancar*tiada vibrate telefon bertalu2 ketika berade didlm wayang kerana mak membuat panggilan terus menerus dan terus menerus juga aku menghindarinya sehingga kehabisan bateri.*
2.hati x gundah gulana kerana bimbangkan sanak saudare serta sahabat handai buat prank kate mak telah mengamuk dirumah.
3.duit dihulurkan..hulrkan tangan ringan kan beban.*itu paling penting!*

pagi tu aku telajak tido..bertungkus lumus aku bersiap serta berhadas kecil dan besar.
kejut along selaku driver utk menghantar aku kerumah anes..perjlanan kerumah anes memakan mase 10 minit*demi anes.aku rela melalui 7 dan 8 tol*...alhamdulillah kerajaan maseh belum berhasrat lagi utk buat satu tol pon lagi utk ke rumah beliau.


sesampai sahaje di perkarangan rumah beliau,aku tros keluar sampai menunggu beliau menjemput ku..pada awalnya aku fikir beliau telah mandi berdasar pada rambutnya yg basah bersinar tetapi rupanya ramalan aku meleset..rambut nya begitu berminyak dan jika diperah boleh dibuat minyak gamat.

jdi sementare tgu cik cengkerik bersiap..aku duduk dan tido sebentar(tapi pandai masak)

pang pung pang..kitorang pon sepakat utk call acap..anes tanye acap samaada mye sudah bersiap atau belum..acap kate sudah(lagak nya seperti acap satu rumah dgn mye)rupenye..acap dibelakang aku turut berskandal dgn mye..mereka bermesej mesehan .tapi aku dgn anes ttp...kool.

kami ambil mye di rumah beliau lantas menuju ke ummi utk menjamu breakfast..
mye belanjer*jikalau aku thu beliau ingin belanjer,sudah pasti ku tibai roti cheese 4 keping*

sementare menunggu 'abdul' faiz dtg menggangkut kami utk ke alamanda..anes selamba sahaja membelasah minyak yg di isi full oleh emaknya dgn membawa kami meronda2 dikawasan persiaran gemilang yg begitu besar rumah2 nya.kami tertanya2 juge..mereka tiada anak lelaki bujangkah utk kami membuat calon suami?

setiap rumah..besar2 belaka..satu langsir aku rase boleh bikin tukang jahit pasti patah tulang utk menjahitnya..sebelum kami menjadi lebih materialistik..anes mengambil langkah awal dgn segera drift laju utk keluar dari kawasan penuh harta duniawi itu.

jadi agaaaaakk lama jugelah kami nk menunggu encik faiz tibe kerane tersilap jalan beserta telajak dan menghadapi masalah dgn tracfic light 'berlampu'.

oleh kerana encik faiz dan encik acap seorang yg senyap..aku dgn mye terpakse menjaga kelakuan utk jangka mase kurang dari 5 saat.selepas itu..beristifar panjang faiz di dlm hati agaknya.aku dan mye membuat kereta itu seperti kereta kami..aku dan mye seringkali mengingat kan sesama sendiri..."behave mye"..."behave whyda"(anis stay sopan santun menjaga batas2 ketimuran di sebelah faiz)

faiz ini ialah sahabat anes yg didatangkan khas dari banting..barang baeeekk nih!..eh silap..budak baik..boleh beri A+ + + + + + dan berjaye di appove oleh aku dan mye kalau hendak dibuat pengapit kawen.

semasa dlm perjln..kami rse seumpama duduk dlm sauna kerane faiz memberitahu kete itu kadang kala menghadapi masalah penghawa dingin..*agak celaru minda jugak la aku ketika itu*..tapi laen pula jadi nya ketika otw pulang..elok sejuk btoi jer aircon nya sehingga mye mengadu ingin berhadas secare tibe2.

berbalik kepade cerita tadi, semase di alamanda kami menonton cerita jennifer body..agak pelik ar biler dah tgk pisau cukur n 2012 dulu padehal citer nih dah lame kua..nape ek?..haaa..itu kiter x tahu!!!..nih acap yg pilih ceriter..haih..18sx..kurang sesuai utk maisarah dah faiz kerane mereka belom begitu baligh lagi..didlm panggung aku terpakse menahan bahasa suare mye yg kuat menganalisis jln cerita*ye mye..panggung tuh kaw pon ade syer*

selepas abeh cerita kami pon pulang..owh sempat juga bergambar hot-hot.

Monday, November 16, 2009

maisarah ....!!!!


..TAHNIAH..

dpt jadi junior aku...x saba nak buli kaw!!!

hahaha...kasii gegar uitm lendu!

kiter mmg member sejati laa..sayang betul kaw kat aku sampai2 course masscom pon nak same ngan aku..hee~

Thursday, November 12, 2009

budak baik

..ehek.ehek..tetibe teringat waktu zmn2 pakai baju uniform skolah dulu2.
dulu aku xde arr jahat sgt..baek sgt pun x..tapi kenape ek.asal aku wat salah..selaaaalu jer kantoi..sampai2 aku pon naik pelik.salah teknik?

tapi yg aku igt time aku ponteng prep mlm..waktu tue mmg aku malas amat2 nak pegi..tolong laa.lagipon bkn aku blaja sgt pon..berborak je lebeyh pastu asik kene sound sbb wat bising..korang penah maen kejar2 x kat tempat prep?.aku penah..nak tgk aku blajar secare serius?.jarang sgt.

aku bkn ape..petang tue aku mandi lambat..taw jer ar hostel..masalah air selalu terjadi.tensi.
aku bkn suke sgt nak mandi cepat2.tapi biler dah lambat.mule laa terhegeh2 nak mandi..tapi apelah nasib bleh dpt ketua dorm yg sepenyakit ngan aku..die tetibe mengemukakan idea yg agak kurang bernas pade ptg itu..tapi aku on sajer..otak pon dah tak larat nak pegi prep.haha.x senonoh.pastu tgl laa kami berdua dlm dorm..waktu tue magrib.kami maseh berlingkar atas katil macam ikan pari.
agak2 dah pkl 8 camtu..suasana dah sunyi kami pon terjengket2 gie bilik mandi..tetibe di pertengahan jln,kami tuka plan..mandi kat bilik basuh.sebab paip banyak.boleh maen air.hati aku waktu tuh x arr berdebo pon.aku serius xde rse x sedap hati ke aper.sbb mengikut analisis aku sepanjang tahun itu..hari tuh mmg warden jarang wat sport check.kami boleh maen air sabun sambil gelak2 lagi berdua...buduh kan.

pastu boleh tolong syampoo kn rambut antare satu same laen..dah mcm pasangan kekasih.

sekaliiii...!!
kami dgr bunyik tapak kaki...

muke dah pucat..memang masak arrr !

kitorang senyap jer.langsung x bersuare..bunyik cengkerik jer..*mood seram*

tapi un'baik'ly.kami terkantoi.

warden dah marah2..siap tengking2 kat kitorang.die suruh kami keluar gi prep..

kami yg giler pnyer gelabah.tros capai towel.

tetibe warden kitorang marah lagi."kalau nak cepat pon..basuh ar dulu kepale tue!"

owkeyy..kitorang dah x thn gelak..aku pandang rambut senior aku tuh..sumpah lawak.x bsh rambut penuh buih.haha.

pastu kene marah lagi..lagi dasyat die ugut nak ckp kat jpk hem kalo kitorang bersiap lambat dari 5 minit..hah! bersepah kami lari balik bilik nk siap2..

bju sume iron ala kadar gare2 terkejar2 waktu yg telah diperuntukkan.

tapi biler kitorang kua.
warden xde pon..haha.
pelagi masuk bilik lepak atas katil..

bese arr budak baik.

Wednesday, November 11, 2009

mr.rifhan.

..terima kasihhhh..

atas gitar kapook anda..

perasaan?

agak sebak sejenak..hampir menitis air mata ke lantai..hampir juga diserang apendiks.

siapa die nih?...siape lelaki budiman ini...?siapa ?????

perkenal kan...jeng.jeng.jeng...pop..pop..pop!!

afiq rifhan.

warkah ini ditulis khasnya utk anda yer yg elert dgn ..erm..ape org panggil tuh.. indulgence saya!

thank 4 supportive yaw!!

diketika saye sedang menghirup milo tabur sambil menyatakan hasrat yg terperam sekian lama..

"eh,nak beli gitar ar..bpe ringgit ek?"

lelaki budiman menjawab:"rumah saye ade."

yeahhh!..itu die konsonan yg kiter carik!

"owh..ye kerr?!"...mata ini dah mcm sailormoon

*******

oleh kerana anda lelaki yg budiman...jdi tak keterlaluan rasanya jikalau saya meminta guitar current selepas ini...studio pun mcm menarik!

hal ini akan jadi lebih menarik sekirenye anda belanje tiket wayang citer 2012 selepas sye abes final ini..

nasib baek sye xde anak perempuan..kalo x..dah lamer wat menantu...ahah~
guitar anda telah diberi sentuhan feminin.*bunga yg besar itu utk en afiq rifhan. KHASNYA*

p/s:anda pasti menyesal menyerahkannya kepade saya dan menangis hiba.

Tuesday, November 10, 2009

semangat wahidah..semangatttt..!

malam tadi aku igt nak layan jiwang..tpi biler bukak youtube,yg kua lagu ini..kedengaran gemersik pula di ear drum ku..lagipon mcm kene jer dgn situasi aku sekarang yg tgh mabuk2 kepayang dgn paper last..agak kurang sopan apabila anes da abeh final mendahului aku.dengki aku dah tahap nak anta santau angin..boleh anes?oleh itu aku dgr lagu nih.pemangkin semangat boleh juge.
hotak hang!..bace buku sosio setengah minit,layan youtube hampir ke subuh.

pesanan utk rakan sepejuangan:

berperang lah sehingga ke titisan air hadas yg terakhir kerana 15 minit terakhir,lec dah x beri kua walaupon anda mengalami sembelit secara mendadak!

lecturer yg jaga waktu paper bbm 111 tempoh hari amat hensem persis mutiara. metaphor~

kabo nye,die pakai kete vios hitam. ayat penyata~

*melampau betul rakan2 sepejuangan aku..tahap gatal..sampai2 roadtax mati bile pon tahu.*

budak masscom gatal? hakikatnya~

Sunday, November 8, 2009

pra-merdeka

hello...hello.

gila semangat aku bangun pagi2 semata nak update blog..pelik ke x pelik?..owh mungkin aku x saba2 nak masuk kan rakaman suare merdu faten hana*i da spell name u betul2 kali nih*

oh oke..aku dah balik 4 good utk sem nih..mungkin juge aku yg pertame packing barang sampai licin almari dan sekian kali nye yg pertame di level jugak..faten jugak kate yg aku layak masuk persatuan PBSM*Pelajar Balik Setiap Minggu*..weh! c'mon ar..xde ar balik sampai tiap2 minggu beb.2 minggu sekali tuh adat ar..jeles cakap jeles!

Final..haa.when we ckp about final..omaigod..agak bloodyhell laa jugak aku menjawabnye..csc paper yg satu mlm aku stadi sampai x tido pon x mampu aku jawab dgn smart.jadi bagaimane?..
bak kate faten..kita serahkan pade yg esa...tueee diaaaaa.sikit punye beserah.
malam before nak jawab paper csc, aku mmg x cukup tdo arkan..kalo dah petang layan movie jepun..mlm baru start bace..memang sikit punyer pemalasssss ar kan..ape aku nak wat weh..seruan jepon lagi kuat dari seruan bulan membace..tapi ku da tekad da xnak tdo malam dgn berbekal kan kopi cap merah tajaan faten hana ..mule2 aku stadi ngan faten..tapi around kul 1 camtu,faten da tumbang da..kire syahid arkan..tapi aku tgk sebelom tuh pon bukan die bersungguh struggle sgt..bukak buku sebok tgk model dlm buku*pergh,aku promote korang beli buku discovering comp..model2 dlm buku tuh ensem2 dowh..x rugi beli*..

jadi aku pon sorang2 laa menghafal segale jadah software.hardware..operating system..topologies segale..muule2 tuh hati waja lagi.tak takot ar kan kalo tetibe langsuir lalu ..pendek kate..kire redhaaa je ahh!..tapii..dah pkl 4 pagi,aku da rse seram gelemang..bulu roma sume nak tegak tibe2..aku pon pelagi..tarik gebar tros pure2 syahid disamping faten.buku yg berterabur pon lantak terbungkang bersepah.ape yg penting aku kene tido sebelum segale type variasi juon kua.sumpah seram mlm tuh!

oke..nak dijadikan citer sume paper orait smooth je aku jawab KECUALI csc yg mcm kearah kesakaian ar aku jawab.*tapi yg laen tuh..smooth2 pon..asyik sangkut mcm ade roadblock jer..haih*

tapi past is lepas. gone be bygone*dah mcm brand spray nyamuk la pulak quote nih aku tgk*

yg penting waktu sekarang..tinggal satu paper jer lagi iaitu sociology..killer sbjuk tuh!muntah hijau ar nak jawab.tapi x start stad lagi..tiggal 7 hari jer lagi..aduyaiii.macam2 nak kene wat..travelling+ym-img+bace noveling+tdo ing+tgk movie jepon ing*tuh mesti..*=bace buku bile weh?

pastu x pasal2 sekarang aku jadi tukang amik gambar x bertauliah..pagi2 da pegi umah nenek lepak dgn budak2 kecik nih..lepak sampai x sempat mandi..pastu aku pakse dorang menari..mule2 malu..skali aku tgk ter over2 pulak menari..shuffle x shuffle je aku tgk..mcm step men ice-kating pon ade.

walaupon x sempat mandi..walaupon baju popoye maseh tersarung di tubuh..walau ape pon...x best mne..tapi 'besttt' kan je ar.


video



pastu dah abes menari kitorang pakse si alfi nih carik balik buku yg die tulih esei pasal nenek ngan paiz..siap kene sogok 10 ringgit x pasal2..*sila clik tgh utk tumbesaran.*

kami x sangke dalam byk2 cousin die..paez jugak yg jdi faveret..*oh lupe.nenek pon msuk dlm carta*tapi..aku mne?mane?

aku cube mencari punce2 bermasalahan ini..akhirnya aku temui kenape paez yg menjadi idola alfie..ini kerana..hanya paez yg sanggup memperagakan topeng yg dibuat oleh alfi..hoho~




oke kami memang x muat arkan nak pakai topeng..mate pon x nampak nak pakai dowh..*die ckp sebenarnye nak wat kucing..entah mcm mne bleh jadi harimau..bile paez pakai ,tros dah mcm harimau jadian.

eh..eh!gile lupe nak paparkn nyanyian faten tdi..nasib balik i x lupa..



video
aku rakam gambar nih after beli dadih dgn kak yana..esoknye ade paper bbm tpi still sempat jer nak rakam2..dulik ape..hee.otak pon da tepu nak stadi.lagipon mlm last aku kat sane..mesti uoall rindu kat i..hakhakhak..blah ar x rindu!

gambar nih plak kitorang amek mse kua makan kat lua mlm tuh jugak..besh mkn ikan siakap 3 rase..haaha.at last dpt gak aku rase..huissh!nih pon last minit plan..senior ajak..aku pon pelagi..on memanjang kalo bab2 melantak!





haa btw.sambil aku coret2 nih aku saje dgr lagu slam-kembali terjalin..best jugak..tapi aku nak tuju kat korang pon cam x kene dgn lirik pulak.hek eh..tapi layan je ah..nnt bleh kalian tuju kat boifren girlfren ker..kate aku dedicate kn.