Sunday, August 30, 2009

sajak anak merdeka.

tolong.tolong dan tolong.

hari ini hari isnin..31 0gos..*kalau x caye gak..sila semak tarikh arini kat surat kaba *

oh tidak..

aku bukan sedang buat sajak merdeka.

tetapi aku ingin intepretasikan hidup dan nasib anak malaysia..anak melayu!!!


intro*yg saya hormati..tuan pengerusi blog..*sukahatisajaakubuat debatdalamruanglewablogini*hee~paham ker?

barisan panel hakim yg bijaksana dan sini.

dan seterusnya rakan2 sekalian..oke musuh saya nak join pon boleh lah..meh.meh.

berdirinya saya disini*walaupon hakikatnya sedang duduk bercangkung depan laptop dgn mata terkelip2 sebab spek mata dipatahkan oleh along*

adalah utk membicarakan nasib2 org melayu kita la ni..


jika ditakdirkan datuk laksamana hang tuah..hiiiiidup semula!

nanti dia berkata "dulu aku menyatakan .melayu takkan hilang didunia"

dulu.itu dulu..*aku pulak berkata..datin laksam whyda

tapi sekarang aku meramalkan
"jika kamu berpecah belah..jika kamu maseh bertelagah..MELAYU AKAN HANCURRR!!"

hancur!!!*suare backup dibelakang.

"MELAYU AKAN LEBUR!!"

lebur!!!*maseh menggunakan suara backup dari group yg same.

"semua bangsa melayu akan masuk kedalam kubur!!"

hahahak*hang tuah dah pandai dah gelak syaitan*

yang tinggal hanyalah kenang kenangan.

kenang kenangan ARWAH bangsa melayu!

ARWAH budaya melayu.

ARWAH kebudayaan melayu.

arwah songkok melayu arwah baju melayu sampin melayu keris melayu?


haa..!hilang semua nya..

dan lagu2 melayuuu..

"cakpong...cakpong!!"

melayu kini..jeng3!

hanya tahu memutar belit cerita..

memutar belit percakapan serta perbuatan..

PUTAR PUTAR PUTAR.

putar roda impian itu..

saya putar halim !

wang besar wang besar!*sambil clap*

tiii ung..ahh!

anda muflis!!..teng teng teng..

sape yg rugi?.mereka dan keluarga mereka yg rugi..

mengapa.mengapa.mengapa?

sekian wabilahitaufikwahidayah wassalamuaikumwarohmatullahiwabarokatuh.

nie lah rupa anak melayu yg pura2 rajin dlm kelas .tetapi maseh sempat maen camraowing di belakang.

APA NAK JADI DGN NASIB ANAK MELAYU WEH..?

Friday, August 28, 2009

selamat menyambut bulan ramadhan..


dah bape ari ek kier puase??heee~..aku pon x prasan..tapi maseh blom terlambat nak wish okee!
hapy eid mubarak sume!
ikhlas tulus mulus soflan dari ,
whyda comey!

Friday, August 14, 2009

so close so far..: - (

rindu ayah..badly miss u..al-fatihah


I wake up all alone, somewhere unfamiliar.
Been gone so many days, I’m losing count.
When I think of home, I see your face.
I know I have to wait…


So close, yet so far
It’s tearing me apart
What I would do to be there with you
So close yet so far
It’s tearing me apart
What I would do to be back with you

I miss hearing your laughter
And all the little things
Forgotten what it’s like to hold you
Cause where I am right now so unforgiving
It’s numbing everything

So close, yet so far
It’s tearing me apart
What I would do to be there with you
So close yet so far
It’s tearing me apart
What I would do to be back with you

So promise
No matter how long it takes for me to get back to you
You’ll wait for me.

I Promise
No matter how far away I go I’ll come back for you
Just wait and see

I miss being at home
I miss your face
Don’t think I can wait…

We’re So close, yet so far
It’s tearing me apart
What I would do to be there with you
So close yet so far
It’s tearing me apart
What I would do to be back with you

I promise,
It’s tearing me apart
No matter how far away I go I’ll come back for you
I promise
It’s tearing me apart
What I would do
What I would do
What I would do to be there with you

gua hangin satu badan!!

panas betoi aku ari khamis minggu lepas..macam2 kejadian yg x diingini berlaku*padahal 1 jer kejadian..emo nak lebeh2 plak..

begini.aku telah di rompak...cinabeng jawa tengah betoi laaa..mmg aku rse nak mencarut 3 hari 3 malam jer..haih..dah laa bank card aku tak buat lagi..si pencuri yg x dpt di detect kejantanan atau kebetinaan nya pon pasti sedang girang dikala aku bagai cacing kepanasan carik purse yg hilang itu.

ponat den tahu!..aku luper plak nk citer..tetibe tadi teringat nk update pasal kes kecurian..aku igt aku xkan dirompak..tetapi..kerana terlalu percaya dan riak pade diri sendiri..aku tewas..OWH.NOOOO!!!!!!!!!!

kisah bermula di suatu tengah hari yg x hening langsung..matahari gile panas membahang..armpit rakan2 ku sudah berpeluh kulihat.hoho~

waktu itu port aku ialah dibwh library..*baru selesai bergayut dgn anes!

aku tetibe mahu pulang ke kolej..*ngantuk siyal tengah hari butee..

dahla petang tuh aku kene jadi tukang sorak utk coral speaking..kekonon niat dlm hati nk balik dorm tido jap ar kan..rehatkan minda..aku pon relax2 ar kan jalan bagai itik pulang kolej..
*nih kire itik berpelajaranlah.

tiba2!!!..elok aku sampai bilik..duduk kat kerusi..keluarkan sume buku dari dlm beg..hah!!what the fish???..purse aku hilang...ko mei yaa..

aku dah menggagau..what to do?..what to do?

aku tonggengkan beg..xde jugak!..aku pon check ar plak kat atas meja..kot2 aku da kuar kn ker..tapi dukacita dimaklumkan..tiada..sob3!anda gagal lagi whyda..anda gagal..owh tidak!..saya bukan pengalah!!

kak fatin ngan kak yana boleh plak nak maen2 ngan aku dikala jiwa aku sedang bercelaru..mereka saling tuduh menuduh..aku yg tgh kerungsingan..*weh..c'mon2..gua serius beb!*cayalah whyda ckp camtu ngan senior..*oke itu tipu!..yg betoi2 punyer aku ckp mcmnie..
"tolong saya kak..mne nak carik nih..mati ar camnih"..*gilak purse ilang macam hilang healer utk penyakit astma ar pulak kn..

toing!(mentol bercahaya)..aku pon bergegas keluar nk carik kat library plak..ulang alik aku dari kolej pergi library..3 kali wa cakap lu!!!tue tak campur lagi perjlnan yg dihalang oleh itik kat jambatan..mmg tragis!..aku dah segan dgn bdak2 laki course a.d(art and design yer!)yg superb2 belaka!..mesti dlm hati mereka berkire2.."giler aper gadis berhijab oren ini maraton tengahari bute nih!"

tpi misi percarian ku gagal lagi..mata da makin ngantuk..aku relax jap kat bawah library tuh..kawan2 aku dah menunjukkan riak2 simpati kpd aku..*aku x perlukan simpati..aku hanya perlukan purse sekarang nih wey!..kawan ku yg sorang nih plak lagi bagus soalan..
"eh,whyda kaw x nangis ke purse ilang?"

aku pandang die dgn pandangan sinis!*menangis?..no..no..no..tue mmg x kene dgn jiwa aku..aku kental beb! tapi aku da set da dlm mind aku..kalau x jumpa gak purse aku sampai mlm kang..aku nangis!!!

5 minit pastu..aku balik dorm balik!..ade baeknya aku sambut seruan katil..x sampai hati rasenye membiarkan mata ini dari x pyh tdo gara2 purse ilang..amatlah x patut..aku pon panjat katil...Zzzzzzzzzzzzz

jam menunjukkan pukul 4 ptg..aku msj roomate aku,faten...aku nk die teman aku jumper pak guard utk melaporkan kehilangan ini..sepanjang perjlnan ke pondok guard,aku cakap..kalau purse jumper..duit xde pon x pe ar!!!*anda igt yer kate2 ini..aku gile tabah+berhati tulus mulus melepaskan duit 80 ringgit diambil.

pang pung pang!selesailah..aku pon pergi pasar mlm sehelai spinggang..aku dah diklasifikasikan seorang yg papa kedane dlm sekelip mate..*naseb baek ade anak mami nih tolong aku..dpt ar aku bergantung harap*ayat taching.walaupon aku da jatuh muflis..tapi aku ttp berpegang pde prinsip..'biar papa asal perut kenyang'..abeh aku tibai duit faten beli makanan.

setibanya kami di bilik..tetibe hpon aku ber'vibrate'..member aku call..purse aku dlm beg die..
aku pon.."hah!yabedabeduuu..alhamdullilah*igt Allah wey!"

die ckp mebi org sabotaj die..

aku pon amik ar purse aku mlm tuh..aku check2 arkan..ceh!abeh licin purse aku..duit sume xde..tgl duit syiling jer..*terbaek punyer pencuri.haih..

kuang ajo betoi..officially gua bankrap dol!!!

tapi aku terima semuanya dgn tabah..menyedari ini semua kerane ke'careless'san aku sendiri..
oleh kerana aku dpt purse aku sebelum malam..dan secare rasminya nya aku x sempat nangis..dan aku berjaya mengekalkan reputasi aku sbg seorang yg xkan menangis kerane kehilangan purse..TAHNIAH!

Wednesday, August 12, 2009

whyda punya ceritera...

betul wey..aku tak tipu..aku mmg balik kuantan..umah atok aku..haha3..blajar ar korang kat uitm lendu tuh..aku da balik ari slase aritu..nk uruskan harta pusaka arwah ayah aku..*baget ayah aku ade duit berbillion2 ar kan..ade hotel merate rate arkan..sampai amik cuti sampai 4 hari..hak3..gile best wey!tutup cerita kampung aku!!bukak cerita..uitm pulak...jeng3!

nie laa akibatnye biler mak tak amik aku bawak balik hujung minggu..so utk mengelak kan rse ke'homesick'an..kami pon mengambil langkah awal lalu pergi ronda2 kota melaka dgn menaiki bas..





mase nih ade group discussion..ntah macammne jadi group photografyion? dlm klas sosiology*eleh!aku da taw da maksud sosiolgy..blah ar senior part 5..x bleh da nk kerek ngan kitorang..kitorang ah taw maksud dier..wekkk!
meet aqnees..nih classmate aku..eh!kiter kaler biru ar..* ahh..padehal mmg tema majlis pon kaler biru.
meet fatin n hanan..mase nih majlis penutupan english week..
waktu nih kitorang ade latihan sketsa..kalo nk tgu turn aku akhir2 babak bru kua..jdi si farid pergi buat maen hpon aku..maen tangkap2 gambar..siap gamba biawak dlm tasik pon die tangkap..tgh syok2 tgkap gambar..skali kitorang kene' smash' ngan iman""haaa..tangkap arr gambar banyak2..tak payah praktis arinih!!"..terus kelam kabut kitorang simpan hpon..hee*iman nih klas rap aku..die juga producer sketsa kitorang*pergh!naik taraf da kaw iman..sampai producer aku sebut..bukan2..die pengarah sketsa jer..mcm pengarah filem tuh..nak inform nih..klas aku juara beb!!!*mne x menang nye..tiap2 mlm kami dikerah pergi tepi tasik berlatih..sampaikan yg tukang sediakan prop pon kene test suare kuat x kuat..!.


ari yg ditgu2 telah tiba!!!..tapi aku langsung x rase gentar..hak3!yelaa..memang amat laa gedik kalo jadi pelakon ekstra nak cuak lebeh2 kan!nielah antare2 pemain2 sketsa "karma"..wut goes around comes around..*tetibe rindu nk maen roundes..

gambar nih aku x igt sape tangkap..aku tahu bluetooth jer..heee..mane satu aku weh??yg paling depan arr..kate ketua pasukan!hak3..ketua pasukan kene tgh2!waktu nih jam menunjukkan pukul brape pon aku x prasan..dah ar duk kat jambatan tasik..tasik yg penuh kisah mistik..!kitorang baru lepas kene halau dri klas bbm ..rpe2 nye ari tuh mne ade klas mlm..last2 kitorang lepak kat tepi tasik yg menjadi kebanggaan uitm lendu nih la kot..tpi aku x ske sgt tasik nih sbb itik2 ngan angsa suke halang jln aku..menyampah!
amik kaw!!aku suh adam tangkap gambar..die pergi wat video plak..kesian hafiz ngan dina..penat dorang pose..hak3!jadi utk memuaskan ati sume pihak,aku pon sebujur suara letak ar video yg x jadi nih!waktu nih klas bel 120 bersame madam nora..die suh wat latihan page 32 waktu nih..*giler aku siap igt muka surat die lagi..cemerlang x cemerlang aku nih!
video